3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Drożdżówki z malinami i czekoladą


Wydrukuj:
4

Składniki

15 porcja/porcje/porcji

Drożdżówki z malinami i czekoladą

  • 250 g mleka
  • 50 g cukru
  • 50 g drożdży świeżych
  • 50 g masła
  • 500 g mąki pszennej tortowej
  • 1 szczypty soli, drobnej
  • 350 g dżemu malinowego, powidłeł, świeżych, utartych.
  • 1 opakowania mleczne czekolady
5

Przygotowanie

  1. 1. Do Closed lid dodajemy mleko, drożdże, cukier. podgrzać 2min, 37stopni, obr 1.


    2. Dodać masło, mąkę, sól, i wrobić 2 min Dough mode, po tym czasie zostawiam ciasto w Closed lid na otwartych drzwiczkach piekarnika włączonego na około 50 stopni. po około 20-30 min ciasto podwoi swoją objętość. zamykam drzwiczki i nagrzewam piekarnik do 180stopni. ciasto odkładam z Closed lidmyję Closed lid i osuszam.

    3. do suchego Closed lid daję połamaną czekoladę na mniejsze kawałki i mielę 8s obr 8. do rozdrobnionej czekolady dodaje dżem malinowy i mieszam wszystko razem 5s obr 4.

    4. na opruszoną stolnicę daję ciasto, dziele na 2 części i jedną rozwałkowuję na prostokąt około 3mm grubości, i smaruję nadzieniem. zawijam jak naleśnik i kroję na mniejsze kawałki. układam na blasze wyłożoną papierem.

    5. zostawiam na około 15 min do lekkiego podrośnięcia i wrzucam w piekarnik na okolo 15 - 20 min na 180 stopni.

    6. w tym czasie robie drugą część ciasta w ten sam sposób.

    Po upieczeniu można dodać na wierzch dodatki, lukier, cukier puder, bądź polewę.

    Smacznego !
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Ciasto z tego przepisu jest niesamowicie puszyste.
W połaczeniu z malinami i czekoladą zaspokajają chęć na słodycz tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy