Tu jesteś:
4
Składniki
15 porcja/porcje/porcji
Drożdżówki z malinami i czekoladą
- 250 g mleka
- 50 g cukru
- 50 g drożdży świeżych
- 50 g masła
- 500 g mąki pszennej tortowej
- 1 szczypty soli, drobnej
- 350 g dżemu malinowego, powidłeł, świeżych, utartych.
- 1 opakowania mleczne czekolady
-
6
1h 20min
Czas całkowity 1h 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
-
5
Przygotowanie
- 1. Do
dodajemy mleko, drożdże, cukier. podgrzać 2min, 37stopni, obr 1.
2. Dodać masło, mąkę, sól, i wrobić 2 min, po tym czasie zostawiam ciasto w
na otwartych drzwiczkach piekarnika włączonego na około 50 stopni. po około 20-30 min ciasto podwoi swoją objętość. zamykam drzwiczki i nagrzewam piekarnik do 180stopni. ciasto odkładam z
myję
i osuszam.
3. do suchegodaję połamaną czekoladę na mniejsze kawałki i mielę 8s obr 8. do rozdrobnionej czekolady dodaje dżem malinowy i mieszam wszystko razem 5s obr 4.
4. na opruszoną stolnicę daję ciasto, dziele na 2 części i jedną rozwałkowuję na prostokąt około 3mm grubości, i smaruję nadzieniem. zawijam jak naleśnik i kroję na mniejsze kawałki. układam na blasze wyłożoną papierem.
5. zostawiam na około 15 min do lekkiego podrośnięcia i wrzucam w piekarnik na okolo 15 - 20 min na 180 stopni.
6. w tym czasie robie drugą część ciasta w ten sam sposób.
Po upieczeniu można dodać na wierzch dodatki, lukier, cukier puder, bądź polewę.
Smacznego !
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz
11
Porady
Ciasto z tego przepisu jest niesamowicie puszyste.
W połaczeniu z malinami i czekoladą zaspokajają chęć na słodycz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz