3
Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Cynamonowe zakrętasy


Wydrukuj:
4

Składniki

1 butelka/butelki/butelek

Makowe zakrętasy

  • 2 łyżki oleju kokosowego, temperatura pokojowa
  • 30 gramów drożdży
  • 1,5 szklanki mleka kokosowego
  • 1 jajko
  • 1 szklanka mleka kub wody
  • 550 gramów mąki
  • 1 łyżeczki soli
  • 500 gramów masy makowej
  • 15 gramów cukru

Lukier

  • 200 gramów cukru
  • 1 białko
  • 1 łyżeczki soku z cytryny
  • 0,5 laski wanili
  • 2 łyżeczki cukru trzcinowego, gruboziarnisty
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Ciasto
  1. Pół szklanki mleka lub wody wlej do Blokada naczynia miksującego dodaj 150g mleka kokosowego, 15g cukru, dodaj drożdże, ustaw 2min/38°C/obr2, dodaj samo białko, mąkę i sól ustaw 2 min/Ciasto
  2. Ciasto przełóż do misk i odstaw w ciepłe miejsce na około 30min.
  3. Rozwałkuj ciasto na blacie i posmaruj masą makową, zwiń ciasto w roladę i pokrój w 4cm kawałki, każdykawałek połóż na blachę wyłożoną papierem, odstaw do wyrośnięcia na około30min, posmaruj każdy kawałek roztrzepanym zóltkiem i wstaw do rozgrzanego na 180 °C piekarnika na 20min.
  4. Lukier
  5. w naczyniu miksującym zrób lukier, dodaj 200gram cukru, ziarenka wanili, zmiel Blokada naczynia miksującego 25sek.obr.10, dodaj 1 białko, 1 łyżeczka soku z cytryny 10 sek/obr 6
  6. Po upieczeniu polej lukrem na wierzchu.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Jak lubisz i masz pod ręką to możesz posypać po wierzchu grubym trzcinowym cukrem.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy