3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Cranberry Noel Świąteczne ciasteczka


Wydrukuj:
4

Składniki

60 kawałek/kawałki/kawałków

Cranberry Noel Świąteczne ciasteczka

  • 235 gramów cukru
  • 380 gramów mąki pszennej
  • 120 gramów suszonej żurawiny
  • 80 gramów słonecznika łuskanego
  • 220 gramów masła
  • 2 łyżki mleka
  • 1 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 50 gramów wiórków kokosowych
  • 6
    3h 13min
    Czas całkowity 3h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

  1. 1. Do czystego i suchego naczynia miksującego wsyp 235g cukru (jeśli masz drobny cukier do wypieków- pomiń ten krok 2s/ obr. 10 Przesyp do drugiego naczynia, odstaw.

    2. Na pokrywie naczynia miksującego ustaw miskę odmierz 380g mąki pszennej, odstaw.

    3. Do naczynia miksującego wsypać cukier, dodać 220g masła pokrojonego na kawałki w temperaturze pokojowej 4 min/ obr. 4 Kopystka zgarnij masę na dno naczynia.

    4. Dodaj 2 łyżki mleka

    5. Dodaj 1 łyżeczkę cukru wanilinowego

    6. Dodaj ½ łyżeczki soli

    7. Ustaw obroty 4 i powoli wsypuj mąkę przez otwór w pokrywie. Po dodaniu całej mąki otwórz naczynie i zgarnij ciasto kopystka na dno.

    8. Załóż pokrywę bez miarki na naczynie miksujące, ustaw 15sek/obroty 4 i kopystka mieszaj ciasto

    9. Dodaj żurawinę i słonecznik ustaw 15 sek./ obroty wsteczne 3,5/4, mieszaj przy pomocy kopystki

    10. Wyłóż ciasto na blat, zagnieć w jeden kawałek następnie przy pomocy kopystki podziel na pół

    11. Z każdej części uformuj wałek o długości 30 cm, następnie obtocz w wiórkach kokosowych i zawiń w folie spożywczą. Schowaj do lodówki na 2h (lub 30min w zamrażarce, jeśli masz miejsce 😊)
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Piekarnik nagrzać do 200 stopni, wyłożyć blachę papierem, pokroi
wałki w plastry ok 4mm, piec ok 12 min w 180 stopniach, aż do zrumienienia.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz