 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                1h 0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                1h 50min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     12 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
CIASTO
- 3 żółtka
- 300 g mąki
- 150 g masła
- 50 g cukru
Beza
- 1 szczypty soli
- 3 białka
- 150 g cukru
Rabarbar
- 750 g rabarbaru pokrojonego na kawałki
- 3 łyżki bułki tartej
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Motylek Motylek
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Za pomocą motylka z białek ubić pianę 5-7mni/obr 3, 1 minute przed końcem dodać cukier. Powstałą mase wylac na ciasto i pieć przez kolejne 10-15 minut 
CIASTO
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                        

 
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Ależ pyszności! Na pewno to ciasto zagości na stałe w moim menu.
Rewelacja- pychota!!! Polecam
Przepyszny, goście zachwyceni, prosili o przepis . Rabarbar wymieszałam przed wyłożeniem na ciasto z 1 łyżką mąki ziemniaczanej, a już na cieście posypałam cukrem kryształem i dodałam 1 słoiczek wiśni drylowanych, bez soku oczywiście. Rabarbaru miałam ok 500 g.
. Rabarbar wymieszałam przed wyłożeniem na ciasto z 1 łyżką mąki ziemniaczanej, a już na cieście posypałam cukrem kryształem i dodałam 1 słoiczek wiśni drylowanych, bez soku oczywiście. Rabarbaru miałam ok 500 g. 
Dziękuję bardzo za przepis. Piekłam już drugi raz.
Dla mnie przepychota!!!. Niezwykle szybkie i smaczne ciasto. Owoce dodaję różne, jakie mam.
Pyszne ciasto Dałam mniej rabarbaru, coś ok 200gram. W smaku pycha. Błyskawiczne w wykonaniu
Ciasto bardzo dobre:na ciepło, po godzinie i na drugi dzień. Nic nie zmieniałam, nie dodawałam cukru do rabarbaru. Wg mnie nie ma potrzeby. Będę robić często i nie tylko z rabarbarem.
Przepyszne ciasto, zawsze wychodzi. Polecam!!!!!!
Proste, szybkie w wykonaniu i pyszne! Robiłam w tortownicy 23cm, zostało mi trochę ciasta,wiec posypałam je na wierzch. Do rabarbaru dodalam od siebie łyżkę mąki ziemniaczanej
Świetne ciacho! Polecam