3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto z rabarbarem


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

CIASTO

  • 3 żółtka
  • 300 g mąki
  • 150 g masła
  • 50 g cukru

Beza

  • 1 szczypty soli
  • 3 białka
  • 150 g cukru

Rabarbar

  • 750 g rabarbaru pokrojonego na kawałki
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    CIASTO
  1. Wymieszać wszystkie składniki na ciasto 30s/obr 6, wyłożyć do tortownicy na spód i ok 3 cm na bokach,(wykleić ciastem tortownice) posypać bułką tartą , Rabarbar pokroić na ok 3cm kawałki i wyłożyć na ciasto. Piec 180 stopni, 40-45 minut. Po tym czasie wyciagnąć ciasto z piekarnika

     

  2. Za pomocą motylka z białek ubić pianę 5-7mni/obr 3, 1 minute przed końcem dodać cukier. Powstałą mase wylac na ciasto i pieć przez kolejne 10-15 minut

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Świetne ciacho! Polecam

    Zgłoszony przez Olivia2 na lipca 24, 2017 at 14:00.

    Świetne ciacho! Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pyszne dzis robiam rabarbar przesypaam cukrem...

    Zgłoszony przez piechosiae na maja 27, 2017 at 19:33.

    pyszne, dzis robiłam, rabarbar przesypałam cukrem (miałam bardzo kwaśny) i od razu położyłam na ciasto, pianka wyszła wysoka, ciasto kruche, szybkie i łatwe ciacho

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto przepyszne ja robiam z boroacutewkami

    Zgłoszony przez patrycja9871 na maja 26, 2017 at 18:32.

    Ciasto przepyszne ja robiłam z borówkami 😊

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne

    Zgłoszony przez 0_L_A na maja 16, 2017 at 15:30.

    Bardzo smaczne!Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto pyszne byskawicznie si robi ale uwaga bo...

    Zgłoszony przez Jagoda. na kwietnia 23, 2017 at 16:24.

    Ciasto pyszne, błyskawicznie się robi ale uwaga bo znika w ekspresowym tempie, będę czesciej robić a dla urozmaicenia zmieniać owoce. Gorąco polecam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis super, POLECAM

    Zgłoszony przez edk1978 na września 26, 2016 at 13:38.

    Przepis super, POLECAM

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne ciasto! Dałam trochę

    Zgłoszony przez foretka na lipca 22, 2016 at 22:12.

    Pyszne ciasto!

    Dałam trochę mniej cukru i 4 jajka. Piekłam ciasto 40 minut w 170 stopniach z termoobiegiem, potem 20 minut z bezą. Rabarbaru nie przesypywałam cukrem, nie puścił dużo soku, kruche ciasto wyszło wyśmienicie.

    Polecam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dobre ciacho

    Zgłoszony przez Magda341 na czerwca 15, 2016 at 14:17.

    Dobre ciacho tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robiłam, pychotka

    Zgłoszony przez Marzena_7777 na czerwca 3, 2016 at 21:07.

    Robiłam, pychotka Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • przepis jest doskonały!

    Zgłoszony przez ellala na czerwca 1, 2016 at 18:24.

    przepis jest doskonały! Uwielbiam kruche ciasto a to jest świetne, nie wychodzi zakalec i robi się raz dwa.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo smaczne, robiłam z

    Zgłoszony przez Agata Michaud na czerwca 1, 2016 at 17:53.

    bardzo smaczne, robiłam z mąki orkiszowej

    Pozdrawiam

    Agata 

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo fajny przepis, wedłług

    Zgłoszony przez Szkodniki na czerwca 1, 2016 at 15:02.

    bardzo fajny przepis, wedłług przepisu

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis. Robiłam z

    Zgłoszony przez Leonek2013 na maja 27, 2016 at 22:18.

    Super przepis. Robiłam z truskawkami i rabarbarem. Pycha  tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto bardzo dobre. Jednak

    Zgłoszony przez Dorota1000 na maja 26, 2016 at 10:09.

    Ciasto bardzo dobre. Jednak pomimo, że posypałam nawet dużo bułki tartej i tak spód jest zakalcowaty. Może trzeba go wcześniej podpiec??? 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bułkę tatrą sypiemy właśnie

    Zgłoszony przez gabi49 na maja 25, 2016 at 09:22.

    Bułkę tatrą sypiemy właśnie po to, żeby ciasto nie zamokło od rabarbaru, który puści sok.  Różny też jest rabarbar: jeden bardziej, drugi mniej soczysty.  tmrc_emoticons.)

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciacho pyszne własnie

    Zgłoszony przez Daria877 na maja 23, 2016 at 18:53.

    Ciacho pyszne własnie wyjechało z pieca. Szybkie i łatwe

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo fajny i szybki

    Zgłoszony przez malina11 na maja 22, 2016 at 15:10.

    Bardzo fajny i szybki przepis. Zastąpiłam rabarbar wiśniami. Zwiększyłam ilość żółtek i białek o jeden. Bardzo polecamtmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziewczyny o co chodzi tutaj

    Zgłoszony przez Anitkaa na maja 22, 2016 at 12:17.

    Dziewczyny o co chodzi tutaj z ta bułka tarta ? Posypać ja na ciasto czy na blachę ? Bo w sumie juz robiłam te ciasto jest pyszne baaaaardzo ale  tej bułki nie zastosowałam , a dzisiaj chce znowu robić No i w sumie nie wiem jak ja wykorzystać ? 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszniutkie 

    Zgłoszony przez ulalala777 na maja 20, 2016 at 20:27.

    Pyszniutkie 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • No, niestety klapa. Sugerując

    Zgłoszony przez rozalika na maja 14, 2016 at 20:47.

    No, niestety klapa.

    Sugerując się komentarzami nie przesypałam rabarbaru cukrem. W efekcie rabarbar puścił tyle soku, że całe ciasto było kompletnie zamoczone. Na dodatek niedopieczone, chociaz piekłam zgodnie z przepisem (bez termoobiegu, bo nigdzie nie znalazłam żeby miało byc z termoobiegiem). W smaku niezłe, spróbuję upiec jeszcze raz, ale przesypię rabarbar cukrem. Piekłam w tortownicy 25 cm.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto wyszło idealnie.

    Zgłoszony przez Delfina na maja 14, 2016 at 18:34.

    Ciasto wyszło idealnie. Słodycz bezowej pianki przełamana przez kwaśny rabarbar. Jestem nim zachwycona, mam nadzieję, że znajomym będzie też smakować. Nie pozostaje mi nic, tylko polecać!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • zrobiam, bialko mi toche nie

    Zgłoszony przez Seni na maja 13, 2016 at 17:43.

    zrobiam, bialko mi toche nie wyszlo,ale nastepnym razem bedzie lepiej, dziekuje za przepis-szukalam czegos podobnego do skubanca

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dodaję do przetestowania.

    Zgłoszony przez rozalika na maja 9, 2016 at 16:22.

    Dodaję do przetestowania.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • no niestety nie wyszlo mi nie

    Zgłoszony przez Seni na lipca 31, 2015 at 22:12.

    no niestety nie wyszlo mi tmrc_emoticons.(nie wiem dlaczego skoro postepowalam jak w przepisie tmrc_emoticons.(pianka u gory mi nie wyszla-jest miekka zamiast sucha i twarda tmrc_emoticons.(

    czy dlatego,ze uzywalam wiatrak w kuchence na prad?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • brzmi extra robie dzis

    Zgłoszony przez Seni na lipca 31, 2015 at 13:17.

    brzmi extra

    robie dzis je!

    ps. fajne opinie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robie 3 raz w tym tygodniu

    Zgłoszony przez magda83 na lipca 3, 2015 at 14:32.

    Robie 3 raz w tym tygodniu ,ciasto jest przepyszne -  dziekuje za przepis i polecam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dzisiaj zrobiłam ciasto,

    Zgłoszony przez tulipan64 na czerwca 7, 2015 at 14:34.

    dzisiaj zrobiłam ciasto, pyszne, błyskawicznie się robi i bardzo prosto, będę częściej je piekła tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wprost uwielbiam.  Zrobilam

    Zgłoszony przez Magskom na czerwca 5, 2015 at 22:40.

    Wprost uwielbiam. 

    Zrobilam az dwa razy w tym tygoniu  tmrc_emoticons.)

    Za drugim razem zrobilam z truskawkami i rabarbarem. Dodalam tez mniej cukru i zwiekszylam ilosc zoltek i bialek do czterech.

    Pyszota. Polecam  Glasses

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto szybkie i bardzo

    Zgłoszony przez Fuksja na maja 9, 2015 at 16:22.

    Ciasto szybkie i bardzo dobre. Zniknęło jeszcze cieple   tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam z agrestem wyszło

    Zgłoszony przez Kasiolina na lipca 15, 2014 at 15:17.

    Zrobiłam z agrestem wyszło też bardzo smaczne. Piekłam dlużej niż w przepisie i 1/5 ciasta ze spodu po zmrożeniu starłam na bezę. Chrupuąca skórka. Polecam przepis. Planuję wypróbować jeszcze z czarną porzeczką.

    Grzeczne dziewczynki idą do nieba, a niegrzeczne tam gdzie chcą! tmrc_emoticons.-D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ciasto wyszło fantastyczne,

    Zgłoszony przez amaryjane na czerwca 30, 2014 at 09:09.

    ciasto wyszło fantastyczne, iddealne połączenie smaku kwaśnego i słoddkiego tmrc_emoticons.)

    wszytkim gościom smakowało tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto idealnie komponuje się

    Zgłoszony przez AgaSkr na czerwca 9, 2014 at 09:41.

    Ciasto idealnie komponuje się z kawaśnymi owocami, (np agrestem). Jeśli chcemy zrobić je np z truskawkami trzeba zmniejszyć ilość CUKRU w cieście oraz bezie. Nie ma konieczności zasypywania dodatkowo rabarbaru cukrem tmrc_emoticons.) Po upieczeniu rabarbar jest bardzo miekki, a nadmiar ewentualnego soku jest wchłonięty przez bułkę tartą którą posypujemy  ciasto.(mozna użyć również kaszy manny w zastępstwie bułki tartej)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto godne polecenia-

    Zgłoszony przez Ollina na czerwca 8, 2014 at 16:12.

    Ciasto godne polecenia- pyszne!!! Smak kwasny (jaki daje rabarbar) miesza się ze słodkością bezy. Ja wcześniej pokroiłam rabarbar i zasypałam cukrem aby puścił sok i był bardziej miękki (wystarczy zostawić na 2 godzinki). Polecam, warto wypróbować również z innymi owocami (jabłkami, truskawkami, śliwkami). tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ładnie wygląda przetestuję i

    Zgłoszony przez aldicym na czerwca 3, 2014 at 17:37.

    Ładnie wygląda przetestuję i tmrc_emoticons.)

    Aldona

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze