Tu jesteś:
4
Składniki
12 porcja/porcje/porcji
CIASTO
- 3 żółtka
- 300 g mąki
- 150 g masła
- 50 g cukru
Beza
- 1 szczypty soli
- 3 białka
- 150 g cukru
Rabarbar
- 750 g rabarbaru pokrojonego na kawałki
- 3 łyżki bułki tartej
-
6
1h 50min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Za pomocą motylka z białek ubić pianę 5-7mni/obr 3, 1 minute przed końcem dodać cukier. Powstałą mase wylac na ciasto i pieć przez kolejne 10-15 minut
CIASTO
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzAleż pyszności! Na pewno to ciasto zagości na...
Ależ pyszności! Na pewno to ciasto zagości na stałe w moim menu.
Rewelacja- pychota!!! Polecam
Rewelacja- pychota!!! Polecam
Przepyszny, goście zachwyceni, prosili o przepis...
Przepyszny, goście zachwyceni, prosili o przepis
. Rabarbar wymieszałam przed wyłożeniem na ciasto z 1 łyżką mąki ziemniaczanej, a już na cieście posypałam cukrem kryształem i dodałam 1 słoiczek wiśni drylowanych, bez soku oczywiście. Rabarbaru miałam ok 500 g.
Dziękuję bardzo za przepis. Piekłam już drugi raz.
Dla mnie przepychota!!!. Niezwykle szybkie i...
Dla mnie przepychota!!!. Niezwykle szybkie i smaczne ciasto. Owoce dodaję różne, jakie mam.
Pyszne ciasto Dałam mniej rabarbaru, coś ok...
Pyszne ciasto Dałam mniej rabarbaru, coś ok 200gram. W smaku pycha. Błyskawiczne w wykonaniu
Ciasto bardzo dobre:na ciepło, po godzinie i na...
Ciasto bardzo dobre:na ciepło, po godzinie i na drugi dzień. Nic nie zmieniałam, nie dodawałam cukru do rabarbaru. Wg mnie nie ma potrzeby. Będę robić często i nie tylko z rabarbarem.
Pyszne!!! 🤤😋
Przepyszne ciasto, zawsze wychodzi. Polecam!!!!!!
Przepyszne ciasto, zawsze wychodzi. Polecam!!!!!!
Pyszne ciasto!...
Proste, szybkie w wykonaniu i pyszne! Robiłam w tortownicy 23cm, zostało mi trochę ciasta,wiec posypałam je na wierzch. Do rabarbaru dodalam od siebie łyżkę mąki ziemniaczanej
Świetne ciacho! Polecam
Świetne ciacho! Polecam
pyszne dzis robiam rabarbar przesypaam cukrem...
pyszne, dzis robiłam, rabarbar przesypałam cukrem (miałam bardzo kwaśny) i od razu położyłam na ciasto, pianka wyszła wysoka, ciasto kruche, szybkie i łatwe ciacho
Ciasto przepyszne ja robiam z boroacutewkami
Ciasto przepyszne ja robiłam z borówkami 😊
Bardzo smaczne
Bardzo smaczne!
Ciasto pyszne byskawicznie si robi ale uwaga bo...
Ciasto pyszne, błyskawicznie się robi ale uwaga bo znika w ekspresowym tempie, będę czesciej robić a dla urozmaicenia zmieniać owoce. Gorąco polecam.
Przepis super, POLECAM
Przepis super, POLECAM
Pyszne ciasto! Dałam trochę
Pyszne ciasto!
Dałam trochę mniej cukru i 4 jajka. Piekłam ciasto 40 minut w 170 stopniach z termoobiegiem, potem 20 minut z bezą. Rabarbaru nie przesypywałam cukrem, nie puścił dużo soku, kruche ciasto wyszło wyśmienicie.
Polecam!
Dobre ciacho
Dobre ciacho
Robiłam, pychotka
Robiłam, pychotka
przepis jest doskonały!
przepis jest doskonały! Uwielbiam kruche ciasto a to jest świetne, nie wychodzi zakalec i robi się raz dwa.
bardzo smaczne, robiłam z
bardzo smaczne, robiłam z mąki orkiszowej
Pozdrawiam
Agata
bardzo fajny przepis, wedłług
bardzo fajny przepis, wedłług przepisu
Super przepis. Robiłam z
Super przepis. Robiłam z truskawkami i rabarbarem. Pycha
Ciasto bardzo dobre. Jednak
Ciasto bardzo dobre. Jednak pomimo, że posypałam nawet dużo bułki tartej i tak spód jest zakalcowaty. Może trzeba go wcześniej podpiec???
Bułkę tatrą sypiemy właśnie
Bułkę tatrą sypiemy właśnie po to, żeby ciasto nie zamokło od rabarbaru, który puści sok. Różny też jest rabarbar: jeden bardziej, drugi mniej soczysty.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Ciacho pyszne własnie
Ciacho pyszne własnie wyjechało z pieca. Szybkie i łatwe
Bardzo fajny i szybki
Bardzo fajny i szybki przepis. Zastąpiłam rabarbar wiśniami. Zwiększyłam ilość żółtek i białek o jeden. Bardzo polecam
Dziewczyny o co chodzi tutaj
Dziewczyny o co chodzi tutaj z ta bułka tarta ? Posypać ja na ciasto czy na blachę ? Bo w sumie juz robiłam te ciasto jest pyszne baaaaardzo ale tej bułki nie zastosowałam , a dzisiaj chce znowu robić No i w sumie nie wiem jak ja wykorzystać ?
Pyszniutkie
Pyszniutkie
No, niestety klapa. Sugerując
No, niestety klapa.
Sugerując się komentarzami nie przesypałam rabarbaru cukrem. W efekcie rabarbar puścił tyle soku, że całe ciasto było kompletnie zamoczone. Na dodatek niedopieczone, chociaz piekłam zgodnie z przepisem (bez termoobiegu, bo nigdzie nie znalazłam żeby miało byc z termoobiegiem). W smaku niezłe, spróbuję upiec jeszcze raz, ale przesypię rabarbar cukrem. Piekłam w tortownicy 25 cm.
Ciasto wyszło idealnie.
Ciasto wyszło idealnie. Słodycz bezowej pianki przełamana przez kwaśny rabarbar. Jestem nim zachwycona, mam nadzieję, że znajomym będzie też smakować. Nie pozostaje mi nic, tylko polecać!
zrobiam, bialko mi toche nie
zrobiam, bialko mi toche nie wyszlo,ale nastepnym razem bedzie lepiej, dziekuje za przepis-szukalam czegos podobnego do skubanca
Dodaję do przetestowania.
Dodaję do przetestowania.
no niestety nie wyszlo mi nie
no niestety nie wyszlo mi
nie wiem dlaczego skoro postepowalam jak w przepisie
pianka u gory mi nie wyszla-jest miekka zamiast sucha i twarda 
czy dlatego,ze uzywalam wiatrak w kuchence na prad?
brzmi extra robie dzis
brzmi extra
robie dzis je!
ps. fajne opinie
Robie 3 raz w tym tygodniu
Robie 3 raz w tym tygodniu ,ciasto jest przepyszne - dziekuje za przepis i polecam
dzisiaj zrobiłam ciasto,
dzisiaj zrobiłam ciasto, pyszne, błyskawicznie się robi i bardzo prosto, będę częściej je piekła
Wprost uwielbiam. Zrobilam
Wprost uwielbiam.
Zrobilam az dwa razy w tym tygoniu
Za drugim razem zrobilam z truskawkami i rabarbarem. Dodalam tez mniej cukru i zwiekszylam ilosc zoltek i bialek do czterech.
Pyszota. Polecam
Ciasto szybkie i bardzo
Ciasto szybkie i bardzo dobre. Zniknęło jeszcze cieple
Zrobiłam z agrestem wyszło
Zrobiłam z agrestem wyszło też bardzo smaczne. Piekłam dlużej niż w przepisie i 1/5 ciasta ze spodu po zmrożeniu starłam na bezę. Chrupuąca skórka. Polecam przepis. Planuję wypróbować jeszcze z czarną porzeczką.
Grzeczne dziewczynki idą do nieba, a niegrzeczne tam gdzie chcą!
ciasto wyszło fantastyczne,
ciasto wyszło fantastyczne, iddealne połączenie smaku kwaśnego i słoddkiego
wszytkim gościom smakowało
Ciasto idealnie komponuje się
Ciasto idealnie komponuje się z kawaśnymi owocami, (np agrestem). Jeśli chcemy zrobić je np z truskawkami trzeba zmniejszyć ilość CUKRU w cieście oraz bezie. Nie ma konieczności zasypywania dodatkowo rabarbaru cukrem
Po upieczeniu rabarbar jest bardzo miekki, a nadmiar ewentualnego soku jest wchłonięty przez bułkę tartą którą posypujemy ciasto.(mozna użyć również kaszy manny w zastępstwie bułki tartej)
Ciasto godne polecenia-
Ciasto godne polecenia- pyszne!!! Smak kwasny (jaki daje rabarbar) miesza się ze słodkością bezy. Ja wcześniej pokroiłam rabarbar i zasypałam cukrem aby puścił sok i był bardziej miękki (wystarczy zostawić na 2 godzinki). Polecam, warto wypróbować również z innymi owocami (jabłkami, truskawkami, śliwkami).
Ładnie wygląda przetestuję i
Ładnie wygląda przetestuję i
Aldona