Składniki
0 porcja/porcje/porcji
Ciasto
- 200 g cukru, na wierzch ciasta
- 200 g wiórki kokosowe, 1 szklanka na wierzch ciacta
- 480 g maślanki, 0,5 litra
- 45 g proszku do pieczenia, 1,5 paczki
- 1 jajko
- 400-500 g śmietany 30%, dwa opakowania słdkiej śmietany
- 800 g mąki, 4 szklanki
- 400 g cukru, 2 szklanki
-
6
50min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9Przyjęcie Wakacje Urodziny Piknik Grill Dzieci w kuchni Gotowanie na co dzień Wiosna Lato Jesień Zima Walentynki Karnawał Wielkanoc Dzień Matki Halloween Boże Narodzenie Sylwester Chiński Nowy Rok Ramadan Dzień Ojca Dzień Babci i Dziadka Łatwe Naturalne Szybkie Kreatywne Niedrogie Przepis dla dzieci Bez alkoholu Dla niemowląt (4/6-12 miesięcy) Przepis dla dużej rodziny Przepis dla studenta Przepis dla starszych osób Podwieczorek Przekąska Deser Ciasto Niemiecka
Przygotowanie
Do naczynia miksującego wsypać cukier ,jajko .Utrzeć 2min/obr.5
Dodac mąke z proszkiem do pieczenia i maślanką.Wymieszać 3min/obr 5 w miedzyczasie przemieszać kopystką. 2min/
"Blokada naczynia miksującego" /
"Ciasto" /
"Brak obrotów wstecznych"
Ciasto z naczynia przelać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułka tarta formy. Na wierzch ciasta wysypać wymieszny cukier z wiórkami kokosowymi. Piec około 45 min.na złoty kolor.
Zaraz po wyjęciu z piekarnika na gorace ciasto wylać słodką śmietanę . Ciasto jest najlepsze do spozycia nastepnego dnia .
SMACZNEGO.
ciasto
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Czym dłuzej stoi tym lepsze.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzWlasnie upiekłam ciacho lecz
Wlasnie upiekłam ciacho lecz niestety cos nie wyszlo. Opadło w środku, ponadto podczas przygotowywania go w Thermomixie składników było tak dużo, że sprzet nie byl w stanie go wyrobić. Czy tej mąki to nie jest za dużo?
w jakiej temperaturze piec i
w jakiej temperaturze piec i ile stopni ?
hmmm ciekawy przepis ,dodaję
hmmm ciekawy przepis ,dodaję do wypróbowania
Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa