3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto marchewkowe


Wydrukuj:
4

Składniki

3 porcja/porcje/porcji

Wariant Ciasto marchewkowe

  • Ciasto:
  • 7 jajek
  • 105 g mąki pszennej
  • 55 g jogurtu naturalnego
  • 350 g marchewki, obranej, pokrojonej na kawałki
  • 170 g plastrów ananasa, z puszki
  • 3,5 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 10 goździków
  • 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
  • szczypta soli
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki erytrytol
  • Krem:
  • 1 łyżeczki sody spożywczej
  • 175 g twarogu
  • 1 łyżeczki cukru pudru
  • 35 g jogurtu naturalnego
  • ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Ciasto: Rozgrzać piekarnik do temperatury 180ºC.

    Do naczynia miksującego włożyć marchew, rozdrobnić 8 s/obr. 5.
    Ubić jajka 15s/obr . 5.
    Dodać jogurt naturalny. Wymieszać 10 s/obr. 5.
    Dodać pozostałe składniki na ciasto, wymieszać 30 s/obr. 5.
    Przełożyć do natłuszczonej formy do pieczenia (25x35 cm). Piec około 40 min.

    Krem serowy
    Do naczynia miksującego dodać twaróg, cukier i sok z cytryny, zmiksować 40 s/obr. 6.
    Dodać jogurt naturalny oraz ekstrat waniliowy, zmiksować 10 s/obr. 6.
    Otrzymanym kremem posmarować ostudzone ciasto.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy