3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto Herbaciane


Wydrukuj:
4

Składniki

Ciasto

  • 200 g wody
  • 2 łyżeczki herbaty liściastej, earl grey, english breakfast
  • 200 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 4 jajka
  • 300 g cukru
  • 250 g oleju
  • 1 łyżeczki cukru waniliowego
  • 30 g kakao
  • 1/2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 500 g mąki pszennej
  • 1 łyżki proszku do pieczenia
5

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia wlać wodę, podgrzać 4min/90°C/obr.1
    2. Dosypać herbatę, gotować 3min/90°C/obr.1
    Herbatę odcedzić przez sitko o drobnych oczkach, przelać do miski, ostudzić. Umyć i osuszyć naczynie.

    3. Rozgrzać piekarnik do 200°C, formę wyłożyć papierem.
    4. Do suchego naczynia włożyć orzechy, posiekać, 5s/obr.8
    5. Dodać chłodną herbatę, jajka, cukier, olej, cukier waniliowy, kakao, sok z cytryny, wymieszać 15s/obr.5
    6. Dodać mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać kopystką Gentle stir setting 20s/obr.4
    7. Przelać do formy, piec 50min.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Gotowe ciasto można posypać cukerem pudrem lub polać rozpuszczoną czekoladą.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz