Tu jesteś:
4
Składniki
Ciasteczka z maszynki z marmoladą II
- 220 g masła
- 100 g cukru pudru
- 3 żółtka
- 300 g mąki pszennej
- 50 g mąki ziemniaczanej
- 1 cukru waniliowego, łyżeczka
- soli, szczypta
- 6 łyżek mleka
- 1 marmolada pomarańczowa, u mnie truskawkowa
-
6
1h 30min
Czas całkowity 1h 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do czystego i suchego naczynia miksującego wsypać cukier, zmielić 15 sekund/obr. 10. Cukier puder zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego. Dodać masło, cukier waniliowy, mleko i żółtka, wymieszać 3 minuty/obr. 3. Dodać przesiane mąki i sól, wymieszać 30 sekund/obr. 4. Owinąć w folię spożywczą, odstawić na 30 -45 minut do lodówki. Masę ciasteczkową przełożyć do maszynki. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskać ciastka. (Rosną minimalnie) Na środku każdego z nich zrobić pasek z marmolady za pomocą rękawa cukierniczego/szprycy. Piec w piekarniku nagrzanym do 180ºC (termoobieg) przez około 15 minut.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Po więcej inspiracji zapraszam na mojego bloga https://madebymycha.pl/
*przepis ze strony https://www.mojewypieki.com/[/size]
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz