Tu jesteś:
4
Składniki
Ciasteczka czekoladowe z okarą migdałową, czyli tym, co zostaje po przygotowaniu mleka migdałowego
Składniki
- 160 g okary, tyle mi zostaje po wykonaniu przepisu na "mleko migdałowe" z cookidoo.pl
- 60 g mąki kukurydzianej
- 200 g mąki pszennej
- 160 g oleju kokosowego
- 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
- 200 g cukru
- 200 g gorzkiej czekolady
- 2 płaskie łyżeczki do herbaty proszku do pieczenia
-
6
35min
Czas całkowity 25minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9Jedzenie na wynos Przepis dla dużej rodziny Przepis dla studenta Przyjęcie Wakacje Urodziny Urodziny dziecka Piknik Prezent Dzieci w kuchni Wegetariańska Przepis dla dzieci Bez nabiału Bez jajek Bez alkoholu Bez laktozy Łatwe Naturalne Szybkie Niedrogie Jesień Zima Karnawał Dzień Matki Halloween Boże Narodzenie Sylwester Dzień Ojca Dzień Babci i Dziadka Podwieczorek Deser Pieczenie Ciastka
5
Przygotowanie
- Wyłóż blachę do pieczenia papierem i odstaw. Ustaw piekarnik na 180 stopni. Niech się nagrzewa.
- Dodaj do naczynia miksującego czekoladę i olej kokosowy i roztop je (5 minut/55 stopni°C/ obr. 2).
- Dodaj wszystkie pozostałe składniki. Ustaw tryb
"Ciasto" na 1 minutę. Jeśli po tym czasie składniki nie będą połączone, to zgarnij składniki ze ścianek naczynia i uruchom tryb
"Ciasto" znów na 1 minutę.
- Formuj w dłoniach kuleczki wielkości orzecha włoskiego, spłaszczaj i kładź na uprzednio przygotowanej blasze z papierem. Możesz odcisnąć na ciasteczkach widelec (robią się takie 4 paseczki jak na moich ciasteczkach)
- Upiecz (ok 10 minut). Nie dopuszczaj do zrumienienia ciastek, bo przypalona czekolada nie jest smaczna.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
1. Olej kokosowy może być bezzapachowy lub nierafinowany.
2. Olej kokosowy możesz zastąpić masłem.
3. Jeśli okary będziesz mieć trochę więcej lub trochę mniej -nie przejmuj się - ta receptura jest elastyczna. I tak ciasteczka będą pyszne.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz