3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułeczki cynamonowe


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

12 kawałek/kawałki/kawałków

bułeczek

  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 jajko całe
  • 180 g masła
  • 500 g mąki
  • 100 g cukru, +2 dodatkowe łyżki do nadzienia
  • 220 g mleka
  • 40 g drożdży świeżych
  • 2 łyżki cynamonu
5

Przygotowanie

  1. Ciasto przygotowujemy wg przepisu na ciasto drożdżowe z kruszonką (u mnie przepis nr 109 z "Radość gotowania").

    Następnie ciasto rozwałkowujemy. W kubku należy wymieszać miękkie masło z cukrem i cynamonem a potem posmarować nim całe ciasto.
    Ciasto zwijamy jak roladę i kroimy na 1,5 cm kawałki, które układamy na blasze - w luźnych odstępach, jak zaczną rosnąć troszkę się posklejają, ale to nie szkodzi, łatwo je można potem odrywać.
    Mój piekarnik ostatnio szybko piecze - bułeczki piekły się 20 minut w 150 stopniach.

    Inne moje przepisy na moim blogu: Zapraszam!  //poradnikmagdy.blogspot.com/

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz