Tu jesteś:
4
Składniki
240 g
Babeczki z dyni
- 240g g mąki pszennej
- 80 g cukru
- 1/4 łyżeczki cynamonu, mielonego
- 1 łyżeczki korzenna przyprawa do piernika
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypty soli
- 180 g miąższu dyni, Surowej
- 120 g mleka, Można użyć napoju roślinnego
- 120 g oleju słonecznikowego
- 30 g miodu
-
6
1h 15min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Nagrzewamy piekarnik do 200°C i wykładamy blaszkę papilotkami.
- Do naczynia miksującego wsypujemy wszystkie słuche składniki
"Miksowanie" 10s/obr. 5
- Przełożyć do innego naczynia i zachować.
- Wrzucić pokrojoną dynię na kawałki i zmiksować 5s/ obr. 7
"Miksowanie"
- Zgarnąć kopystką ze ścianek i zmiksowac 5s/obr. 7
"Miksowanie"
- Dodać mleko (albo napój), olej i miód.
"Miksowanie" 15s/obr. 5
- Dodać zachowaną mieszankę i zmiksowac
"Miksowanie" 10s/obr.5
- Dokończyć mieszanie kopystką i przełożyć do foremek. Piec 18-20min.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz