Tu jesteś:
4
Składniki
Chleb Bułki owsiane
- 110 g Płatki owsiane
- 130 g mąka owsiana
- 0,250 litra wody
- 4 jajka
- 1 łyżeczki proszku do pieczenia
- 70 g siemienia lnianego
- 1,5 łyżeczki sól
-
6
1h 35min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Do naczynia dodajemy wszystkie skladniki
- "Ciasto" Wyrabiamy ciasto przez 2 min
- Zostawiamy na 10 min w naczyniu
- Rozgrzewamy piekarnik do 180C
- Przekaładamy do natłuszczonej foremki lub formujemy bułki Ok 70g
- Chleb pieczemy 35 min
bulki pieczemy 20 min
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz