
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
Łatwy
Składniki
Zupa pieczarkowa
- 100 g cebuli
- 20 g masła klarowanego
- 300 g pieczarek
- 100 g marchwi
- 50 g korzenia pietruszki
- 50 g korzenia selera
- 150 g ziemniaków
- 1200 g wody
- 1 kostki Bulionu warzywnego
- 0,5 łyżeczki przyprawy uniwersalnej
- 50 g kaszy jęczmiennej
- 50 g śmietany
- natka pietruszki, świeża
- sól
- pieprz, mielony
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Cebule pokroić na ćwiartki i rozdrobnić 5s/obr.5. Dodać masło I dusić 3min/varoma/obr.1,5
- Dodać pokrojone na plastry pieczarki i dusić 10min/varoma/obr.wst.1,5. Przełożyć do innego naczynia.
- Do naczynia miksującego włożyć pokrojone na mniejsze kawałki marchew, pietruszkę i seler, rozdrobnić 5s/obr.5
- Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, kaszę jęczmienną, koncentrat warzywny,przyprawę uniwersalną i wodę. Całość gotować 15min/100°C/obr.wst.!,5
- Następnie dodać pieczarki i gotować 10min/100°C/obr.wst.1,5
- Dodać śmietanę, natkę pietruszki, doprawić solą i pieprzem. Gotować 1min/100°C/obr.wst1,5(
Wykonanie
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze