Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- 8 jajek
- 140 g śmietany 18%
- 1/2 łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu
- 80-100 g boczku wędzonego pokrojonego w kostke, ew. szynki gotowanej
- 1/2 pęczka Szczypiorku, pokrojonego
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
9
Przygotowanie
-
Do naczynia włożyć jajka, śmietanę, sól, pieprz - wymieszać 30 sek./obr 5
-
Masę jajeczną nałożyć do wysmarowanych natłuszczonych foremek do sufletów i równomiernie posypać kostkami boczku lub szynki i szczypiorkiem.
-
Foremki przykryć dokładnie folią spożywczą, aby podczas gotowania do sufletów nie dostała się woda i ustawić na dwóch poziomach przystawki Varoma.
-
Do naczynia wlać 1/2 litra wody, ustawić Varomę i gotować na parze 30 min/Varoma/obr.2
-
Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu
Porady
Jeżeli użyjemy małych foremek otrzymamy 10 porcji
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz