3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Suflet z boczku i jajek


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 8 jajek
  • 140 g śmietany 18%
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu
  • 80-100 g boczku wędzonego pokrojonego w kostke, ew. szynki gotowanej
  • 1/2 pęczka Szczypiorku, pokrojonego
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia włożyć jajka, śmietanę, sól, pieprz - wymieszać 30 sek./obr 5

  2. Masę jajeczną nałożyć do wysmarowanych natłuszczonych foremek do sufletów i równomiernie posypać kostkami boczku lub szynki i szczypiorkiem.

  3. Foremki przykryć dokładnie folią spożywczą, aby podczas gotowania do sufletów nie dostała się woda i ustawić na dwóch poziomach przystawki Varoma.

  4. Do naczynia wlać 1/2 litra wody, ustawić Varomę i gotować na parze 30 min/Varoma/obr.2

  5. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Jeżeli użyjemy małych foremek otrzymamy 10 porcji


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy