3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

ŚLEDZIE W MIODOWYM CURRY Z ANANASEM


Wydrukuj:
4

Składniki

6 kawałek/kawałki/kawałków

ŚLEDZIE W MIODOWYM CURRY Z ANANASEM

  • 500 g filetów ze śledzi, solonych, a'a Matjas, opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 3cm kawałki
  • 200 g majonezu
  • 100 g śmietany, 18% tłuszczu
  • 100 g białej cebuli
  • 40 g miodu
  • 100 g jabłka, obranego pokrojonego na cząstki
  • 100 g ananasa, w kawałkach z puszki
  • 2 łyżeczki octu 10%
  • 1/4 łyżeczki pieprzu, mielonego
  • 1 łyżeczka curry
  • 1/4 łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
  • 100 g wody, wymieszanej z 1 tyżką octu do namoczenia cebuli
  • 6
    1h 20min
    Czas całkowity 1h 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    ŚLEDZIE W MIODOWYM CARRY
  1. 1. Do naczynia miksujacego wkładamy cebulę 2s./obr.4,5
    2. Cebulę zgarniamy kopystką do innego naczynia i zalewamy wodą z octem.
    Odstawiamy na bok.
    3. Do naczynia miksujacego wkładamy jabłko2s./obr.4 zgarniamy kopystką do innego naczynia i odstawiamy na bok.
    4. Do naczynia miksującego wkładamy majonez, śmietane, curry, kurkumę, pieprz, ocet, miód mieszamy 10s./obr.3
    5. Do sosu dodajemy jabłka, ananas, i odciśniętą z zalewy cebule i mieszamy10s./obr.Obroty wsteczne2
    6. Całość łączymy ze śledziami i odstawiamy do lodówki na minmium 1godzinę.
    7. Śledzie podawać schłodzone jako przystawkę np. z dodatkiem pieczywa.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Przed przystąpieniem do przygotowania potrway należy sprawdzić poziom słonści filetó ze śledzi, ponieważ może się okazać, że wystarczy je jedynie opłukać w zimnej wodzie. Jeżeli śledzie są bardzo słone należy zalać je wodą i odstawić na 1 godz., następnie odsączyć i ponowanie spróbować. W raziekoneczności wymienić wodę i odstawić na kolejną 1 godz. lub do momentu , aż uzyskają odpowiedni pozniom słoności, nastepnie osuszyć za pomoca ręcznika papierowego.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy