3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sałatka wiosenna


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

  • 700 g wody
  • 6 jajek
  • 200 g żółtego sera, pokrojonego na kawałki
  • 1 jabłko, obrane, wydrążone, pokrojone w ćwiartki (ok. 200 g)
  • 1 pęczek rzodkiewek (ok. 150 g)
  • 150 g Pora, pokrojonego na kawałki
  • ½ pęczka Szczypiorku, posiekanego
  • Sos:
  • 80 g majonezu
  • 40 g kwaśnej śmietany
  • 15 g białego octu winnego
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia miksującego wlać wodę, włożyć koszyczek i umieścić w nim jajka, gotować 16 min/Varoma/obr. 1. Jajka wystudzić i obrać. Opróżnić naczynie miksujące. 2. Do naczynia miksującego włożyć ser, rozdrobnić 6 s/obr. 5, przełożyć do dużego naczynia. 3. Do naczynia miksującego włożyć jabłko i rzodkiewki, rozdrobnić 3 s/obr. 4, przełożyć do naczynia z serem. 4. Do naczynia miksującego włożyć jajka, rozdrobnić 6 s/obr. 3, przełożyć do naczynia z wcześniej rozdrobnionymi składnikami. 5. Do naczynia miksującego włożyć por, rozdrobnić 6 s/obr. 5, przełożyć do naczynia z wcześniej rozdrobnionymi składnikami. Sos: 1. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na sos, wymieszać 10 s/obr. 3, polać sosem rozdrobnione warzywa w naczyniu. Wymieszać przy pomocy kopystki. 2. Podawać posypane szczypiorkiem.

10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz