3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kukurydza w kolbach - gotowanie


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

Kukurydza w kolbach

  • 2 kolby kukurydzy
  • 250 g wody
5

Przygotowanie

    Gotowanie na parze
  1. Dwie duże kolby kukurydzy pociąć na kawałki, które zmieszczą się do koszyczka, wlać 250g wody do Closed lid, włożyć koszyczek z kawałkami kolb do Closed lid i gotować z MT: Temperatura Varoma/15 min/Gentle stir setting
  2. Podawać po ugotowaniu - z odrobiną masła i soli.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Do ugotowania większej ilości kukurydzy - wystarczy nałożyć przystawkę Varoma i w niej umieścić tyle kolb w całości lub pociętych - ile się zmieści.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz