Tu jesteś:
4
Składniki
2 porcja/porcje/porcji
Kukurydza w kolbach
- 2 kolby kukurydzy
- 250 g wody
-
6
16min
Czas całkowity 16minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9Przystawka Starter Dodatek Sałatka Potrawa wegetariańska Wegetariańska Przepis dla dzieci Bez nabiału Bez jajek Bez alkoholu Bez glutenu Bez laktozy Łatwe Naturalne Szybkie Niedrogie Drugie śniadanie Obiad Kolacja Przekąska Lato Jesień Przepis dla dużej rodziny Przepis dla 2 osób Przepis dla studenta
5
Przygotowanie
- Podawać po ugotowaniu - z odrobiną masła i soli.
Gotowanie na parze
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Do ugotowania większej ilości kukurydzy - wystarczy nałożyć przystawkę Varoma i w niej umieścić tyle kolb w całości lub pociętych - ile się zmieści.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzDziękuję
Dziękuję