Tu jesteś:
4
Składniki
6 porcja/porcje/porcji
Kasza Boulgur z jarmuzem i pieczonym halloumi
- 150 g kaszy bulgur
- 500 g wody
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 cytryna
- 1 bardzo mala cebula
- 1 łyżeczki kminu mielonego
- 100 g jarmużu
- 230 g pomidorów
- 1/2 ogorka zielonego
- 100 g rodzynek
- 225 g halloumi
-
6
45min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5
Przygotowanie
-
1. Wlej 500g wody do
wkladamy koszyczek i wsypujemy kasze bulgur
ustawiamy 15min/Varoma/obr. 1
Wyciagnac koszyczek i przelac kasze zimna woda.
Oproznic naczynie miksujace.
2. W malej miseczce/kubku wlewamy 3 lyzki oliwe z oliwek i mieszamy z 1 lyzeczka kminu mielonego. Przekrajamy cytryne na pol i wciskamy sok do miseczki/kubka. Dodajemy posiekana bardzo mala cebulke (mozna ja posiekac w termomixie 10 sek/obr 7)
3. Kroimy pomidory i 1/2 ogorka w kostke. Przekladamy do osobnego naczynia.
4. wkladamy dojarmuz i ustawiamy 15sek/obr. 7. Przekladamy do naczynia z pomidorami i ogorkiem.
5. Dodajemy 100g rodzynek
6. Mieszamy wszystkie skladniki razem i odstawiamy.
7. Na rozgrzana patelnie kladziemy pokrojony w plastry (okolo 12) ser haloumi i pieczemy go z obu stron na zloty kolor.
Doprawic pieprzem czarnym mielonym.
Podawac odrazu po przygotowaniu.
Kasza Bulgur z jarmuzem i pieczonym halloumi
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz