Kasza Boulgur z jarmuzem i pieczonym halloumi Przepis jest nieprzetestowany
Author picture UullaaP
utworzono: 01/3/17 zmieniono dnia: 01/3/17

3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kasza Boulgur z jarmuzem i pieczonym halloumi


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

Kasza Boulgur z jarmuzem i pieczonym halloumi

  • 150 g kaszy bulgur
  • 500 g wody
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cytryna
  • 1 bardzo mala cebula
  • 1 łyżeczki kminu mielonego
  • 100 g jarmuzu
  • 230 g pomidorow
  • 1/2 ogorka zielonego
  • 100 g rodzynek
  • 225 g halloumi
  • 6
    45min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie 15min
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

    Kasza Bulgur z jarmuzem i pieczonym halloumi
  1. 1. Wlej 500g wody do Closed lid wkladamy koszyczek i wsypujemy kasze bulgur

    ustawiamy 15min/Varoma/obr. 1

    Wyciagnac koszyczek i przelac kasze zimna woda.

    Oproznic naczynie miksujace.

    2. W malej miseczce/kubku wlewamy 3 lyzki oliwe z oliwek i mieszamy z 1 lyzeczka kminu mielonego. Przekrajamy cytryne na pol i wciskamy sok do miseczki/kubka. Dodajemy posiekana bardzo mala cebulke (mozna ja posiekac w termomixie 10 sek/obr 7)

    3. Kroimy pomidory i 1/2 ogorka w kostke. Przekladamy do osobnego naczynia.

    4. wkladamy do Closed lid jarmuz i ustawiamy 15sek/obr. 7. Przekladamy do naczynia z pomidorami i ogorkiem.

    5. Dodajemy 100g rodzynek

    6. Mieszamy wszystkie skladniki razem i odstawiamy.

    7. Na rozgrzana patelnie kladziemy pokrojony w plastry (okolo 12) ser haloumi i pieczemy go z obu stron na zloty kolor.

    Doprawic pieprzem czarnym mielonym.

    Podawac odrazu po przygotowaniu.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy