3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Dip chrzanowy z awokado i bazylią


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Składniki

  • 15-20 liście bazylii, świeżej
  • 300 gramów awokado, bardzo dojrzałego, miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 20 gramów soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 80 gramów chrzanu tartego, śmietankowego, ze słoika
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Sposób przygotowania
  1. 1.Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć bazylię, rozdrobnić 3 s/obr. 8. Bazylię zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
    2.Dodać awokado, rozdrobnić 5 s/obr. 4. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
    3.Dodać sok z cytryny, chrzan, sól i pieprz, wymieszać 10 s/obr. 5. Przełożyć do innego naczynia, odstawić do lodówki na ok. 10 min.
    4.Dip chrzanowy z awokado i bazylią podawać jako dodatek do jajek, wędlin i serów.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Schłodzić w lodówce


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy