Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Składniki
- 15-20 liście bazylii, świeżej
- 300 gramów awokado, bardzo dojrzałego, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 20 gramów soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 80 gramów chrzanu tartego, śmietankowego, ze słoika
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
6
20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1.Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć bazylię, rozdrobnić 3 s/obr. 8. Bazylię zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
2.Dodać awokado, rozdrobnić 5 s/obr. 4. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
3.Dodać sok z cytryny, chrzan, sól i pieprz, wymieszać 10 s/obr. 5. Przełożyć do innego naczynia, odstawić do lodówki na ok. 10 min.
4.Dip chrzanowy z awokado i bazylią podawać jako dodatek do jajek, wędlin i serów.
Sposób przygotowania
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Schłodzić w lodówce
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz