Składniki
2 porcja/porcje/porcji
- 1/2 łyżeczki cynamonu mielonego
- 30 g orzechów włoskich
- 15 g żurawiny
- 10 g imbiru
- 160 g jabłek
- 120 g kaszy jaglanej
- 350 g wody
- 15 g rodzynek
-
6
14min
Czas całkowity 14minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
Przygotowanie
Do "Blokada naczynia miksującego" wrzuć imbir, rozdrobnij 3 sek/obr 5, zgarnij imbir kopytką w razie potrzeby powtórz.
Dodaj jabłko pokrojone na kawałki rozdrobnij 3sek/obr 4, zgarnij kopytką.
Do naczynia miksujacego dodaj pozostałe składniki, gotuj 13 min/100 stopni/"Obroty wsteczne" 1 .
Podawać posypane żurawina i orzechami włoskimi. kaszę jaglana można przepłacać pod bieżącą wodą w celu usunięcia goryczki.
Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Dla potrzeby można dodać łyżeczkę miodu
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzNie wiem, czemu przepis ma tylko jedną gwiazdkę,...
Nie wiem, czemu przepis ma tylko jedną gwiazdkę, jest bardzo fajny.
porcupine ma na imię Monika i zaprasza na swój blog o rękodziele: www.domzakoncemswiata.blogspot.com
Pyszne śniadanie, gotuję ok 2 minuty dłużej
Pyszne śniadanie, gotuję ok 2 minuty dłużej
Polecam, bardzo smaczny pomysł na podanie...
Polecam, bardzo smaczny pomysł na podanie dzieciom jaglanki. Dla kontrastu dodałam jeszcze kleks jogurtu naturalnego ☺
fajny przepis ...
fajny przepis
160g to 2 śednie jabłka, dodałam nieco więcej wody i gotowałam 5 min dłużej.
Pozdrawiam
Agata