3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

przyprawa uniwersalna, vegeta


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 700 g warzyw, mieszanych, włoszczyzny
  • 200 g soli
5

Przygotowanie

  1. sól i obrane warzywa (marchewkę, pietruszkę-korzeń, seler-korzeń lub liście, porę, czosnek) miksujemy na papkę przy pomocy kopystki kilkanaście-kilkadziesiąt sekund, stopniowo zwiększając obroty 5-9
    możemy doprawic curry i pieprzem, ale wystarczy sól

  2. papkę przekładamy do słoiczków, zakręcamy (nie zagotowujemy!)i przechowujemy w lodówce nawet do kilku miesięcy; sól świetnie konserwuje, zachowując wszystkie wartościowe składniki tych warzyw

  3. pastę używam jako zamiennik kostek rosołowych do zup i sosów
    tylko mała uwaga - papka jest słona więc ostrożnie z soleniem potraw!!!

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Polecam ja te dodaam lubczyk i kurkum

    Zgłoszony przez Agnieszeczka na czerwca 5, 2017 at 10:54.

    Polecam, ja też dodałam lubczyk i kurkumę.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ja też dodaję jeszcze

    Zgłoszony przez Agata Michaud na lutego 17, 2016 at 15:06.

    ja też dodaję jeszcze kozieradkę i kurkumę tmrc_emoticons.) 

    muszę spróbować jeszcze z lubczykiem

    przyprawę dodaję nie tylko do zup, ale też do gotującego się ryżu czy soczewicy. Polecam

    Pozdrawiam


    Agata 


     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dodaję kozieradkę( nadaje

    Zgłoszony przez magdalena79 na lutego 12, 2016 at 19:30.

    Dodaję kozieradkę( nadaje bulionowego smaku i aromatu) oraz kurkumę.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze