3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

KOPYTKA JAGLANE


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

kopytka

  • 1 łyżeczki soli
  • 6 łyżek mąki gryczanej
  • 230 g ziemniaków ugotowanych
  • 230 g kaszy jaglanej ugotowanej
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Kopytka jaglane
  1. Kto z Was nie lubi kopytek, albo pierogów leniwych? Ta wersja jest dla osób, które nie jedzą twarogu i jajek.

     

  2. Zagotuj 2 litry osolonej wody w garnku.

  3. Do naczynia miksującego włóż wystudzoną kaszę jaglaną i wystudzone ziemniaki. Wsyp sół i 4 łyżki mąki gryczanej. Wymieszaj 20 sek/obr 7 przy pomocy kopystki.

  4. Posyp stolnicę mąką gryczaną i formuj wałki, które pokroisz na kopytka. Wrzucaj na wrzącą wodę i gotuj chwilkę, do wypłynięcia.Uwaga, są one bardzo delikatne i puszyste i trzeba uważać, aby ich nie rozgotować, gdyż gotują się chwilkę. Pozdawaj z sosami ,na słodko i słono.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy