3
Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

zupka z cukinii na zimę


Wydrukuj:
4

Składniki

5 słoik/słoiki/słoików

zupka

  • 150 g ziemniaków,obranych,pokrojonych w kostkę
  • 80 g marchewki, obranej i pokrojonej w plastry
  • 20 g pietruszki, obranej i pokrojonej w plastry
  • 20 g selera, obranego i pokrojonego
  • 30 g Pora, umytego, pokrojonego na kawałki
  • 500 g wody
  • 350 g cukinii, obranej i pokrojonej na 1 cm plastry
  • 2-3 łyżeczki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego
  • 1/2 czerwonej papryki, obranej i pokrojonej na 1 cm paski
  • 1 pomidor, pokrojony
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • 1/4 łyżeczki kurkumy

  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    zupka
  1. Do naczynia miksującego wlać wodę, na przystawce VAROMA gotować ziemniaki, marchewkę, pora, pietruszkę i selera - 18 min./VAROMA/obr.1. Po tym czasie dodać cukinię i gotować kolejne 8 min./VAROMA/obr.1. Warzywa oraz oliwę (olej) dodać do wywaru, zmiksować na papkę (obr. 6-7). Ciepłe przekładać do wysterylizowanych/wyparzonych słoiczków. Zakręcić, postawić do góry dnem. Przechowywać w lodówce.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Ja dodaję jeszcze troszkę rozgotowanej kaszki manny - dla wprowadzających gluten do diety dziecka.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy