 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                10min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                1h 10min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     6 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
Czekośliwka
- 500 g śliwka węgierka
- 100 g cukier
- 100 g gorzka czekolada, o zawartości min. 70% kakao
- 1 łyżki kakao
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. 500 g śliwek dokładnie myjemy,przekrajamy na pół i pozbawiamy pestek.
- 2. Przekładamy do naczynia miksującego.
- 3. Dodajemy 100 g cukru
- 4. Śliwki rozdrabniamy  "Miksowanie" /1 min "Miksowanie" /1 min
- 1. Po rozdrobnieniu śliwek zdejmujemy miarkę
- 2.Gotujemy na własnych ustawieniach 100 st/35 min/obr 2 z prawej
- 3.Dodajemy 100 g połamanej czekoladyi 1 łyżkę kakao
- 1. Wszystko podgrzewamy na wlasnych ustawieniach 100 st/5 min/obr 2 z prawej
- Gorącą masę przelewamy do wyparzonych słoiczków i zakrecamy.
- 1. Do umytego pojemnika miksującego wlewamy 1 litr wody i umieszczamy słoiki w nakładce do gotowania na parze.Słoiki pasteryzujemy 10 minut.
PRZYGOTOWANIE
Gotowanie
Podgrzewanie
Przelewanie
Pasteryzacja
Porady
Zamiast cukru można użyć erytrytolu.
                        Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 6W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze