3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ajerkoniak


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

Ajerkoniak:

  • 300 g mleka skondensowanego niesłodzonego
  • 100 g wody
  • 6 żółtek
  • 200 g cukru trzcinowego
  • 200 g wódki
  • 30 g spirytusu
  • 1 cukier wanilinowy, (opcjonalnie)
5

Przygotowanie

    Wykonanie:
  1. 1.Założyć motylek, włożyć żółtka, wsypać cukier wanilinowy, trzcinowy, dodać ziarnka wanilii, podgrzać 5 minut/70stopni/obroty 32.Dodać wódkę, spirytus, mleko, wodę, podgrzać 7 minut/70stopni/obroty 3
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

facebook.com/przystanekm


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz