Tu jesteś:
4
Składniki
1 porcja/porcje/porcji
Ajerkoniak:
- 300 g mleka skondensowanego niesłodzonego
- 100 g wody
- 6 żółtek
- 200 g cukru trzcinowego
- 200 g wódki
- 30 g spirytusu
- 1 cukier wanilinowy, (opcjonalnie)
5
Przygotowanie
- 1.Założyć motylek, włożyć żółtka, wsypać cukier wanilinowy, trzcinowy, dodać ziarnka wanilii, podgrzać 5 minut/70stopni/obroty 32.Dodać wódkę, spirytus, mleko, wodę, podgrzać 7 minut/70stopni/obroty 3
Wykonanie:
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
facebook.com/przystanekm
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzDodałem 250 wódki i 100 spirytusu, bo wody to...
Dodałem 250 wódki i 100 spirytusu, bo wody to się mogę napić bez ajerkomiaku 😇
Bardzo dobry
Bardzo dobry
Wow...
Wow...

Bardzo dobry Polecam
Bardzo dobry. Polecam !
Gorco polecam
Gorąco polecam
"Mieszanie"
Serdecznie polecam, bardzo pyszny
Serdecznie polecam, bardzo pyszny
Super !
Super !
Pyszności!
Pyszności!
(Brak tematu)