Składniki
Makaron
- 30 gramów liści szpinaku
 - 320 gramów maki na makaron (twardej)
 - 1 jajko kurze
 - 1 zoltko
 - 1 łyżek oleju z oliwek
 
Nadzienie
- 1 ząbki czosnku
 - 1 mala cebulka
 - 20 gramów oleju z oliwek
 - 350 gramów pomidorów z puszki lub swiezych
 - szczypta cukru
 - soli
 - 200 gramów śmietany 12%
 - karczochy, grzybki
 - mozzarella w kawalkach
 - parmezan, tarty
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Umyte i dobrze wysuszone liscie szpinaku oraz 300g maki, wlozyc do naczynia: 30sek / obr 8. Dodac jajka i olej: 1min /
"Blokada naczynia miksującego"  / 
"Ciasto" . Dodac pozostale 20g maki (jesli jest taka potrzeba) i dalej wyrabiac: 1min / 
"Blokada naczynia miksującego"  / 
"Ciasto" .  Wyjac ciasto, przelozyc do miski, przykryc, zostawic do "odpoczecia" na 15min. Rozwalkowac cienko, pokroic na prostokaty, "sparzyc przez 2-3min w goracej wodzie ".Wlaczyc piekarnik na 200-220°. Na blaszke nalozyc najpierw troche nadzienia, pòzniej ukladac makaron, nadzienie, rozdrobniona mozzarelle, posypac parmezanem. Czynnosc powtarzac do wykonczenia produktòw. Zakonczyc nadzieniem, mozzarella i parmezanem. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 20min.
Nadzienia mozna zmieniac: klasyczne- z ragù; ze szpinakiem i twarogiem; z ròznymi serami; bez smietany; z beszamela; itd, itd. Wybòr i fantazja nie ma granic.
Makaron
Nadzienie
Przygotowanie
Porady
Mozna dodac 70g szpinaku, zamiast 30g, makaron bedzie bardziej zielony.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
                    
                    
                                    
                        




                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
Really enjoyed reading bigo recharge this article! It’s packed with useful information.
Poczytalam sobie wszystko... milego dnia i przyjemnego gotowania
 
 
 
 
Veroniko dziękuję za Twoje dobre SERCE
 Zazdroszczę Wam (Gabi)  sklepów w których można wszystko kupić tzn wszystkie składniki potrzebne do wykonania pysznych potraw a Twoje są wyjątkowe 
 Pozdrawiam 
 Ja korzystam z Twoich przepisów ale kombinuję po swojemu. 
 
 
 
Grazynko, sprawa maki jest ciut skomplikowana, powiedzmy... Spòjrz na mòj przepis "pizza z maki razowej", na komentarze... Pròbujemy wspòlnie z Gabi dojsc do ladu z ta maka... Moze ty cos pomozesz?
 
 
  Poczytaj to co wymyslilysmy z Gabrysia, moze szybciej znajdziemy rozwiazanie... U nas ta maka jest doslownie wszedzie, to ta makaronowa... zreszta, poczytasz sobie nasze komentarze- wywody, to zobaczysz sama
 . Jak nic nie wymyslimy, to chyba zarezerwuje caly samolot, zaladuje go maka i wszystkim porozwoze
 
 
 ... Musimy rozwiazac tek dylemat, bo ja mam duzo przepisòw z "udzialem" tej maki...
 
 
Veroniko jak wygląda twarda mąka i czy ją kupuje się w sklepie? Lubię lazanie i chcę wykorzystać ten przepis.
 Pozdrawiam.