3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Makaron z dynią, pomidorami i groszkiem.


Wydrukuj:
4

Składniki

3 porcja/porcje/porcji

  • ok 100 gramów groszku mrożonego lub swierzego
  • 240 gramów makaronu ditaloni lub muszelki
  • 230-250 gramów przecieru pomidorowego "passata"
  • 15 gramów wody
  • 15 gramów oliwy z oliwek extra vergine
  • 1 kostki rosolowej TM
  • 1 gałązki rozmarynu, świeżego
  • 1 ząbka czosnku
  • 1 cebulka dymka
  • 320 gramów dyni
  • 460 gramów wody letniej
5

Przygotowanie

  1. Zablokowany siekamy cebule, czosnek i rozmaryn - 10 sekund, obr. poz 7/8. Lopatka zebieramy wszystko ze scianek na dno, dodajemy 15 gr oliwy i 15 gr wody - 3 minuty, temp.100°C, obr. poz.1.


    Dodajemy dynie pokrojona w kostke i gotujemy - 15 minut, 100°C, obr.poz. 1, poczym dodajemy groszek, przecier pomidorowy i kostke rosolowa, jezeli wydaje sie wam za geste dodajcie nie cala miarke wody, gotujemy jak wczesniej - 15 minut, 100°C, obr. poz.1. Jak dynia i groszek sa juz ugotowane zakladamy motylek, dodajemy 460 gr wody cieplej i ustawiamy czas gotowania wedlug wskaznika na opakowaniu makaronu + 2 minuty. Dodajemy makaron i gorujemy - temp.100°C.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Zanim zaczniecie gotowac dynie mozecie dac kilka obrotow TURBO, wtedy bedzie bardziej "przetarta" i nie bedzie kawalkow dyni. (Ja za zwyczaj przed gotowaniem daje ok 10 sekund turbo i potem kontynuuje wedlug przepisu).


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bez groszku i makaronu i siups do słoika na zimę...

    Zgłoszony przez jaga252 na kwietnia 17, 2018 at 12:08.

    Bez groszku i makaronu i siups do słoika na zimę zrobiłam pyszne

    Jaga252

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jest i on smak lata ...

    Zgłoszony przez lenawiecoje na maja 28, 2017 at 15:17.

    Jest i on smak lata tmrc_emoticons.)
    Zupa pyszna i kolorowa, nawet mój mały niejadek się na nią skusiła. W sumie to skusiły go chyba Minionki pływające w zupie. Użyłam makaronu [size= 11pt; font-family: Helvetica, serif]Melissa Primo Gusto właśnie w kształcie tych bajkowych postaci. Makaron jest wyprodukowany w 100% przenicy Durum, bez żadnych mieszanek i dodatków, a jego bajkowy kształt jest dodatkowym plusem.
    Do tego naturalnie słodka passata z włoskich pomidorów. Idealnie. Od momentu gdy zaczęłam czytać składy produktów, których używam podczas gotowania. Większość przetworów pomidorowych zastąpiłam włoskimi przetworami Primo Gusto. Naturalne i aromatyczne pomidory z włoskich upraw podkreślą smak każdej potrawy, nawet prostej zupy.

    [/size]

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wygląda całkiem apetycznie.

    Zgłoszony przez Jacek Wendolowski na grudnia 24, 2015 at 12:50.

    Wygląda całkiem apetycznie. Odkładam do przetestowania w niedalekiej przyszłości.

     Jacek


    "Nieważne co gotujesz - ma smakować i już"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyyyyyyyycha, dziś u nas

    Zgłoszony przez jajciucha na października 22, 2013 at 21:26.

    Pyyyyyyyycha, dziś u nas gościł na kolację  Big Smile

    Bardzo smaczny, dałam 2 spore ząbki czosnku i przecier własnej roboty-sosik wyszedł znakomity!

    Świetny przepis, polecam!

    " Trzymaj się z dala od ludzi, którzy tłamszą twoje marzenia. Mali ludzie zawsze to robią. Jednak, naprawdę wielcy sprawiają, że ty także możesz stać się wielki. "

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze