3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Gotowanie ryżu basmati


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

Gotowanie ryżu basmati

  • 120 gramów ryż basmati
  • 800 gramów wody
  • 1 łyżeczki soli
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. do naczynia miksującego wlać 800g wody
  2. dodać łyżeczkę soli...,
  3. włożyc koszyczek i odważyć 60-350g ryżu
  4. założyć miarkę na pokrywę naczynia miksującego
  5. 16[/b]min/100°C[/b]/ [/i]/obr. 4[/b][color=#113c2b; font-family: Arial, Tahoma, Verdana, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px]. [/color]
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy