3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Dietetyczne risotto z pieczarkami


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

Dietetyczne risotto z pieczarkami

  • 110 g cebula
  • 240 g pieczarki
  • 16 g masło klarowane
  • 126 g ryż jaśminowy
  • 90 g wino białe wytrawne
  • 240 g wody
  • 4 szczypty kurkuma, mielona
  • 4 szczypty Sòl morska
  • 4 szczypty pieprz czarny, mielony
  • 20 g płatki migdałowe
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć cebulę, rozdrobnić 5 s/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
    Dodać pieczarki, rozdrobnić 2 s/obr. 4. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
    Dodać masło klarowane, dusić bez założonej miarki 5 min/120°C/Obroty wsteczne/obr. 1
    Dodać ryż, składniki dokładnie wymieszać kopystką, gotować 1 min/100°C/Obroty wsteczne/obr. 1.
    Dodać wino, gotować bez założonej miarki 2 min/100°C/Obroty wsteczne/obr. 1.
    Dodaj wodę i kurkumę, zamiast miarki na pokrywę naczynia miksującego nałożyć koszyczek, gotować 10 min/100°C/Obroty wsteczne/obr. 1.
    Dodaj sól i pieprz.
    Przed podaniem, posym risotto płatkami migdałowymi.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy