Tu jesteś:
4
Składniki
2 porcja/porcje/porcji
Dietetyczne risotto z pieczarkami
- 110 g cebula
- 240 g pieczarki
- 16 g masło klarowane
- 126 g ryż jaśminowy
- 90 g wino białe wytrawne
- 240 g wody
- 4 szczypty kurkuma, mielona
- 4 szczypty Sòl morska
- 4 szczypty pieprz czarny, mielony
- 20 g płatki migdałowe
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć cebulę, rozdrobnić 5 s/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
Dodać pieczarki, rozdrobnić 2 s/obr. 4. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
Dodać masło klarowane, dusić bez założonej miarki 5 min/120°C/"Obroty wsteczne" /obr. 1
Dodać ryż, składniki dokładnie wymieszać kopystką, gotować 1 min/100°C/"Obroty wsteczne" /obr. 1.
Dodać wino, gotować bez założonej miarki 2 min/100°C/"Obroty wsteczne" /obr. 1.
Dodaj wodę i kurkumę, zamiast miarki na pokrywę naczynia miksującego nałożyć koszyczek, gotować 10 min/100°C/"Obroty wsteczne" /obr. 1.
Dodaj sól i pieprz.
Przed podaniem, posym risotto płatkami migdałowymi.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz