Tu jesteś:
4
Składniki
6 porcja/porcje/porcji
TIK TOKOWA SZPINAKOWA TORTILLA
- 2 jajka
- 100 g mąki gryczanej
- 60 g mąki ryżowej
- 1/4 łyżeczki soli
- 300 g wody mineralnej, gazowanej
- 20 g oleju
- 2 garście świeżego szpinaku
-
6
5min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Oddzielić białka od żółtek. Założyć motylek i
"Blokada naczynia miksującego" włożyć białka. Ubijać czas 2 min /obr. 4. Zdjąć motylek, dodać żółtka i pozostałe składniki według podanej kolejności. Zmiksować 10 s / obr. 8.
Smażyć na rozgrzanej patelni, bez tłuszczu po 3 s z obu stron.
Naciąć tortillę w jednym miejscu do połowy. Ułożyć dodatki według własnego uznania, np. grillowanego kurczaka, pieczarki, sosy, sałaty, pomidorki, pesto... Złożyć placki w trójkąty i gotowe!
Smacznego
TIK TOKOWA SZPINAKOWA TORTILLA
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz(Brak tematu)