Tu jesteś:
4
Składniki
3 porcja/porcje/porcji
Makaron ze szpinakiem
- 80 gramów świeżego szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- 100 gramów pieczarek
- 1 łyżek oliwy z oliwek
- 70 gramów wody
- 2 szczypty gałki muszkatołowej
- 250 gramów śmietany do sosów
- 250 gramów makaronu, według uznania
- 30 gramów suszonych pomidorów, pokrojonych
- sól, pieprz, do smaku
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- 1. Makaron ugotować w osobnym garnku.
2. Szpinak, czosnek rozdrobnić 10s/obr.6 zgarniając na dno naczynia miksującego.
3. Dodać pieczarki, rozdrobnić 2s/obr.5
4. Dodać oliwe z oliwek, wodę i pomidory. Dusić 9min/100oC/obr.1
5. Dodać gałkę, śmietanę, sól i pieprz według uznania, dusić 3min/90oC/obr.
6. Podawać z ugotowanym makaronem. Ugotowany gorący makaron można dodać do naczynia miksującego do gotowego sosu i delikatnie wymieszać na wstecznych obrotach.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBardzo szybkie i smaczne danie u mnie bez...
Bardzo szybkie i smaczne danie u mnie bez śmietany , 10 minut i gotowe .
Naprawdę bardzo smaczne. Również dałam mniej...
Naprawdę bardzo smaczne. Również dałam mniej śmietany. Parmezan koniecznie.
Polecam!
Oryginalny smak Bardzo dobre danie Zmniejszylam...
Oryginalny smak. Bardzo dobre danie. Zmniejszylam ilosc smietany, bo lubie geste sosy do makaronu. Koniecznie i obficie posypać parmezanem.
Bogna