Tu jesteś:
4
Składniki
2 osoba/osoby
Kotlety
- 6 jajek na twardo
- bułka tarta, ilosc bułki tartej w zależnosci od wielkości jajka, gdy mieso bedzie zbyt mokre dodac wiecej
- 1 jajko kurze
- 1 łyżeczki soli
- szczypty pieprzu czarnego
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
1. Ugotować 6 jajek na twardo, obrać ze skorupek.
2.Do "Blokada naczynia miksującego" dodać ugotowane jajka, zemlec 10s/5 obr.3. Następnie dodac bułkę tartą, jajko, sól, pieprz, wymieszać 20s/"Blokada naczynia miksującego" /obr. 34.Z otrzymanej masy formujemy kotleciki, toczymy je w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju na patelni
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzW składnikach zamiast mięso
W składnikach zamiast mięso powinno być masa.
Ciekawe czy można je zrobić
Ciekawe czy można je zrobić na parze na varomie???
Wyszły rewelacyjnie, dobry
Wyszły rewelacyjnie, dobry pomysł na piątkowy obiad. Do przepisu dodałam jeszcze przesmażoną cebulkę