3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kluski Jaglane


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 200 g sera białego
  • pół łyżeczki soli
  • 150 g mąki przennej
  • 110 g mąki ziemniaczanej
  • 300 g kaszy jaglanej ugotowanej, ok 2/3 szklanki suchej kaszy
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

  1. Kaszę jaglaną oraz ser biały umieszczamy w naczyniuClosed lid i mieszamy 30s/obr.6

  2. Następnie dodajemy sól, mąkę ziemniaczaną oraz pszenną i ponownie mieszamy czas 30s/ obr. 5

  3. Zagotowujemy wodę. Ciasto wykładamy na stolnicę , podsypujemy mąką i formujemy wałki z których wycinamy kluski.

  4. Kluski wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy do momentu wypłynięcia klusek na wierzch.

    Podajemy polane masłem z bułką tartą.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Czas mieszania wszystkich składników zwiększyłam o 20s/obr.8.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Suuuuuper! Kluseczki udały

    Zgłoszony przez Agary na października 14, 2016 at 13:25.

    Suuuuuper! Kluseczki udały się wysmienicie! Musiałam jednak kilka minut od wypłynięcia je pogotować, bo były lekko twardawe. Taki sam przepis znalazłam na thermoprzepisy.pl

    Polecam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze