Elu moje zdanie jest takie samo jak Moniki.Taki sposób nagradzania to strzał w 10
Forum Takie pogaduszki...
DOBRANOC !
DZIEŃ DOBRY SŁONECZKA !
Haniu - ja mam garnki bardzo podobne do tych , firmy thermomix coś tam i jestem zadowolona, a właściwie nie wyobrażam sobie tradycyjnych garów. Więcej napiszę później, bo na tablecie dostaję szału, muszę wyciągnąć laptopa.
Miłego dnia Słoneczka
Witam i pozdrowienia zostawiam
Haniu, moja koleżanka ma te "gary" i jest Niezadowolona, mięso przywiera, przypala się
Garnki wykorzystuje do gotowania tradycyjnego
,czyli woda i tłuszcz
Elu, życzę wspaniałych i radosnych chwil spędzonych w gronie rodzinnym. Pozdrowienia dla Mamusi
Elu i Bartku, robicie wspaniałą "robotę" wasz trud będzie wynagrodzony udanym konkursem. Buziaczki
Wszystkim Nietoperkom, życzę milej niedzieli i pełnego relaksu na poniedziałek
Buziaczki
Napisałam długą wiadomość i error brrrr
A więc piszę od nowa
Dzisiaj obudziło mnie piękne słoneczko za oknem mężulek zrobił pyszną jajeczncę na śniadanko podaną do łóżeczka
a teraz tworzy sos pomidorowy ma obiadek z makaronem
teraz się zachmurzyło
a myślałam że będzie piękny słoneczny dzionek
Wczoraj mieliśmy gości, pośmialiśmy się, pogadaliśmy dzisiaj i jutro odpoczynek
jedziemy dzisiaj tylko jeszcze na zakupy po strój sportowy dla Juniorka i po buty sportowe na hale - w prezencie za matmę, będzie miał niespodziankę bo jeszcze nic nie wie, ale nalezy mu się za pracę jaką wykonał
musze jeszcze kupić doniczki bo Mama przywiezie mi swoje zamie - bo u niej cos nie rosną, za to oje rosną jak szalone
Miłego dzionka
Witajcie jeszcze raz ! Dzisiaj coś się dzieje z przepisownią, jeszcze nigdy tyle czasu nie wstawiałam przepisu - co chwilke jakiś Error.
Mam nadzieje,że nic mi się nie pogubiło w przepisie - musze zaraz sprawdzić.
U mnie teraz świeci słoneczko choć na termometrze tylko 7*C , oby taka pogoda utrzymała się do końca dnia
hej kobitki
mogę tu z wami czasami coś popisać?
Możecie mi doradzić z jakiego przepisu skorzystać na bułki [chlebek] aby podać w nim zupkę krem na imprezie?
Robiłyście coś takiego?
Oczywiście to taka nasza paplaninka ,piszemy tu o wszystkim i o niczym
Haniu - ja mam garnki bardzo podobne do tych , firmy thermomix coś tam
Miało być thermostar coś tam - ale tablet dopisuje sam.
DOBRANOC ! KOLOROWYCH SNÓW !
DZIEŃ DOBRY !
Witajcie oj lubię takie poniedziałki jak dzisiaj
nie musiałam rano się zrywać do pracy
ale jutro już wstanę hihihihi ale za to tydzień będzie krótszy
robiłam dzisiaj placki ziemniaczane na obiadek i robię jeszcze na jutro krupniczek
Miłego wieczorku
Witaj Beatko oczywiście że możesz tu z nami pisać zawsze i wszędzie
a co do chlebka na zupke to ngdy takiego sama nie robiłam , zawsze kupowałam w piekarni już gotowy, ale może dziewczyny coś więcej pomogą
Oj ja też lubie takie poniedziałki...a od jutra znowu szara rzeczywistość i zebranie w szkole w tym tygodniu.
Dzisiaj z mężem popichciliśmy troche w kuchni a teraz relaksik przy TV i - każdy przy swoim laptopie
Dzieciaki w pokojach
Miłego wieczorku.Kochane
Marzenko jak tam zakupy ? Udała się niespodzianka dla Juniora ?
Beatko umknął mi Twój wczorajszy komentarz ...pewnie ,że możesz z Nami popisać - a nawet czasami poimprezować...
Jak cofniesz się wstecz kilkanaście stron to zobaczysz jaką miałyśmy impreze...
mam nadzieje ,że Dziewczyny potwierdzą
Oj działo się !
Jeżeli chodzi o chlebek to też nie piekłam samodzielnie
Witajcie dziewczyny! najpierw spóżnione życzenia urodzinowe - dużo zdrówka, miłości, pomyślności i spełnienia marzeń
Witaj Beatko w naszym gronie
Troszkę mnie nie było, ale moje nastroje są zmienne. Dwa dni czułam sie dobrze, zaś w sobotę spałam do 14 nie nadawałam się do niczego.... spać poszłam o 20 nigdy tyle nie spałam.
Dziś za to mąż wyrwał mnie z domu i pojechaliśmy kibicować bratu na rajd off road -> XI TRIAL 4x4 POLITECHNIKA LUBELSKA
Ja potwierdzam ,że dzieje się tu zawsze coś hihihi
Moniczko tak zakupy się udały Junior bardzo zadowolony i bardzo zaskczony niespodzianką
już nie mógł sie doczekac pójścia do szkoły na w-f aby załozyć nowe butki i strój, ach Ci mali faceci
ja zebranie juz miałam więc życzę Tobie spokojnego zebrania
Ja też już relaksik z kubkiem herbatki w ręku, poćwiczyłam Ewkę i teraz odpoczywam
dziewczyny a jak tam Wasza zumba ćwiczył ktoś
Agatka jest teraz poza zasięgiem
Agatko wypoczywaj, ja pamietam że na poczatku strasznie mi się chciało spać
ale potem w 4 miesiącu mi przeszło
dużo dobrego Słoneczko
Miłego wieczorku
Dobranoc Słoneczka spijcie slodko i słodko śnijcie
i ciepło się jutro rano ubierzcie bo ma być na -
Agatko spanie też miałam dobre w ciąży ( z synem ), ale z czasem przeszło i nabrałam takiej energii, że dwa dni przed porodem myłam jeszcze okna, choć przybrałam na wadze bardzo dużo...mimo, że wcale tak dużo nie jadłam a syn "bykiem" się nie urodził.
Ciekawe jak Nasza druga ciężarna ? Niusiu co u Ciebie ?
Marzenko ciesze się, że niespodzianka się udała i Junior jest zadowolony
Należało Mu się za takie sukcesy !
Trzymam kciuki za kolejny etap !
Beatko, cieszymy się, że chcesz z nami zwyczajnie pogadać o wszystkim, nie tylko o pichceniu.
KOLOROWYCH KOCHANE !
Pa, pa Kochane. Ja mam ten tydzień bardzo ciężki. Dobrze, że krótki.
Witajcie, Kochane Urodziny były super, Mamusia ucieszyła się z kwiatów, prezentów, tortu... ale najvbardziej z nas, przyjechali wszyscy
Uwielbiam takie spotkania... można naładować akumulatory, bo... bo nie ma to jak rodzina!
Za wszystkie życzenia Mama dziękuje Trochę się dziwi, że tyle mam znajomych, których nie widziałam
I że tyle sadreczności może nyć w internecie?
A torcik zrobiłam taki:
Wszystkie pomysły oczywiście zaczerpnięte z Przepisowni:
bisztopt: http://www.przepisownia.pl/przepisy/m%C3%B3j-idealny-biszkopt-kakaowyo/453468
krem: http://www.przepisownia.pl/przepisy/krem-czekoladowy-nie-tylko-do-tort%C3%B3w/340657#comment-50730
polewa: http://www.przepisownia.pl/przepisy/3-kolorowy-deser-ptasie-mleczko-z-czekolad%C4%85/450389
modelina do dekoracji: http://www.przepisownia.pl/przepisy/czekoladowa-modelina-o/453503#comment-50731
do tego pącz i galaretka z czarnej porzeczki (cieniutka warstwa na każdym krążku przed położeniem kremu)
Wszystko razem... rozkosz dla podniebienia Polecam!
DZIEŃ DOBRY SLONECZKA !
Elu tak się ciesze,że urodzinki Mamusi się udały i spotkanie w rodzinnym gronie też, bo tak jak piszesz - nie ma to jak rodzina !
Takie pyszności z samego ranka mniam
Torcik wygląda smakowicie i bardzo dostojnie się prezentuje...śliczny !
Witam witam i o samopoczucie dziś pytam
Dzień dobry, chyba nie nadrobię nieczytanych postów. Dużo się u nas dzieje, bardzo dużo - trochę na plus trochę na minus jak to w życiu bywa. Mam nadzieję że u Was pomyślnie, wszystkie zdrowe, uśmiechnięte i pełne energii. Magi gratulacje dla Juniora, Elu tort - cudo!!!, Kocica fajnie, że zaglądasz, Haniu ja jutro idę na pokaz tych garnków, podobno super nie są ale idę po parasolkę Buziaki dla Was idę do lekarza zaraz.
Monia... meeeega spóźnione ale meeeeeeeeeeeega szczere życzenia
Dzien dobry Sloneczka brrr siedze dzisiaj w pracy bez ogrzewania bo cos sie popsulo i kaloryfery nie grzeja - mam 15 stopni i grzeje sie herbata i dodatkowym sweterkiem, zawsze mam awaryjny. Ale rece marzna
mam nadzieje ze szybko naprawia usterke
bo sie pochorujemy wszyscy. Eluniu torcik cudny i wyglada pysznie, ciesze sie ze spotkanie w rodzinnym gronie sie udalo i Mama byla zadowolona, rodzina jest najwazniejsza
Witaj Karolinko, co tam u Ciebie ? Dawno nie zagladalas
idziesz do lekarza ??? jakies chorobsko ? milego dzionka dla wszystkich
Karolinko....mega poooooooooooooooodziękowania !
Marzenko oby szybciutko naprawili awarie...żebyś się Nam nie pochorowała !
Grażynko dziękuje za popołudniową kawusie !
U mnie przez cały dzień chłodniutko - teraz 3*C , ale póki co rano jeszcze minusów nie ma.
Chyba czas pomyśleć o wymianie opon
Marzenko do herbatki możesz dolać odrobinę rumu
Dziś rano źle się czułam, ale czasami są w pracy takie sprawy, które trzeba zalatwić. Więc bez jedzenia z gumami orbit przetrwałam do 10 i wróciłam do domu. Po śniadaniu jakoś mi przeszło i zabrałam się do porządków, bo domek troszkę się zaniedbał przez 1,5 tygodnia. Więc prałam, piekłam, poodkurzałam, a popołudniu skończyłam malować płot. Mam nadzieję, że jutro i pojutrze skończym czepiać deski i będzie koniec, chociaż z jednej strony
Miłego wieczoru dziewczyny
Ja biorę książkę i troszkę sobie poczytam i zjem mufinki mniam mniam
Agatko pracusiu dbaj o siebie i jeszcze kogoś
Marzenko trzymaj się cieplutkoBoże broń nie rozchoruj się
Grażynko dzięki za kawkę i zapraszam na jutro
Witam wieczorkiem
Jakoś przetrwałam te 8 godzin w zimnie ale mam osoby które się troszczą i przyniosły mi farelka więc troszku nagrzałam i tak się wymieniać będziemy bo zimno bedzie do końca tygodnia
musze wziąść jeszcze jeden sweterek do pracy i zapas herbatki
kupiłam dzisiaj jeszcze korzeń imbiru na rozgrzanie
Agatko oj szalejesz kochana a jakie muffinki upiekłaś
????
dbaj o siebie
a ja gdybym się napiłą herbatki z rumem to bym długo nie popracowała hihihi
Dziewczyny dziękuje za troskę, nie dam się
chociaż strasznie kicham dzisiaj
Miłego wieczorku
MIŁEGO WIECZORKU !
PIĘKNY,PIĘKNY..... I NA PEWNO SMACZNY TORCIK