Przejdź do treści

Forum Takie pogaduszki...

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

• Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:
gabi49 wrote:

No, upiekłam ciasta na jutrzejszą mini -imprezkę u swatów. tmrc_emoticons.party

To zdjęcia: 

Gabrysiu ciacho wyszło bardzo apetycznie,te serduszka zupełnie zmieniają jego wizerunek Ja też piekłam,ale inne

Dzień Dobry Kochane

U mnie aktualnie 17 stopni,ale słonecznie - mam nadzieje,że nie będą to już takie tropiki jak ostatnio i trochę odpoczniemy

Udanej niedzieli Wam życzę

kokolidek wrote:

Dziewczynki - zachorowałam na maszynkę do makaronu Macie jakieś doświadczenie? Podpowiedzcie coś

http://www.galeriakuchenna.pl/index.php?id=&id2=&id3=10&id4=1&id5=0&sid=aef11cb8ed53de582cefa00978b59955#1

Alu ja niestety nie pomogę,bo teraz nowoczesność na czasie a ja dawno temu miałam taką małą maszynke,którą się przykręcało do stołu jak maszynke do mięsa. Takich cudów jak te ze stronki nie umiała robić tylko zwykły makaron nitki.

gabi49 wrote:

Moniczko, oczywiście zupkę też zrobiłam. Wszystkim smakowała z tymi grzaneczkami. Super. tmrc_emoticons.love Mam nadzieję, że się we wtorek zobaczymy. tmrc_emoticons.love

Bardzo się ciesze Ja też mam nadzieje, że uda mi się podskoczyć chociaż na chwilke

tmrc_emoticons.love Witajcie Kochane tmrc_emoticons.love   tmrc_emoticons.love   tmrc_emoticons.love  

Miłej, leniwej niedzieli

tmrc_emoticons.love Moje drogie jak upływa Wam niedzielne popołudnie ? Wiem,że Marzenka u Krzysia a może już w drodze do domku ,Gabrysia na imprezce , Ela z Bartkiem na urlopie przecierają szlaki Hania też chyba wraca do Łodzi.  A pozostałe Gwiazdeczki co porabiają ?

Ja troszke odpoczywam po obiadku

Moniczko my na urlop dopiero za tydzień tmrc_emoticons.aw

Niedziela upłenała pod znakiem grila tmrc_emoticons.smile przyjechały moje kuzynki i kuzynk z dziećmi i wszyscy poszliśmy na działeczke na grilatmrc_emoticons.smile przedszkole było na działce hehetmrc_emoticons.smile bartek teraz poszedł na basen a ja odpoczywam i szukam jakiegos przepisu na śliweczki bo przyniosłam pół reklamówki tmrc_emoticons.smile

Elu tak mi ten czas ucieka i myślałam ,że już od minionego piątku jesteście na urlopie. Czyli niedziele możesz uważać już za udaną.

Mnie zostało troche ciasta francuskiego i właśnie wstawiłam do piekarnika na takie byle jakie ciasteczka z malinkami i ananasami

kokolidek wrote:

Veroniczko - też się niepokoiła, ale pisałaś, że okropne upały i masz dużo pracy, więc czekałam cierpliwie, aż się pojawisz - dobrze, że już jesteś

Dziewczynki - zachorowałam na maszynkę do makaronu Macie jakieś doświadczenie? Podpowiedzcie coś

http://www.galeriakuchenna.pl/index.php?id=&id2=&id3=10&id4=1&id5=0&sid=aef11cb8ed53de582cefa00978b59955#1

Dzieki Alu tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love   Teraz poradze tmrc_emoticons.bigsmile   Najlepsze, jakie znam sa marki IMPERIA . I te reczne, i te elektryczne tmrc_emoticons.bigsmile   Polecam, choc wiem, ze troche kosztuja.

http://www.macchinapasta.it/marche/macchina-pasta-imperia/

Buziaczki tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

Nie mam pojecia, dlaczego linki , ktòre wstawiam, sa nieaktywne tmrc_emoticons.aw tmrc_emoticons.aw tmrc_emoticons.aw

Marzenko, swietnie tmrc_emoticons.bigsmile   To niespodzianka dla dziecka tmrc_emoticons.bigsmile   A wiedzial, ze przyjedziecie?

Gabrysiu, swietne wypieki tmrc_emoticons.bigsmile   Jak udala sie imprezka ?

Buziaczki dziewczyny tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

I ja leniuchuje tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile  Zrobilam tylko ciasto warstwowe z twarozkiem z ksiazki Najlepsze przepisy.... tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.wink  Mielismy sie wybrac do kina, potem na spacer, potem jeszcze z psem, ale upal okropny, ze nie chcialo mi sie ruszyc d.... z domu tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.wink  Od jutra znowu bedzie ganianie w upale, wiec nadrobie, a do kina moze sie wybierzemy wieczorem, jak bedzie troszke chlodniej tmrc_emoticons.bigsmile   Moja kolezanka pojechala w piatek do Polski ( ale jej dobrze tmrc_emoticons.bigsmile ), wiec skorzystalam z okazji i obiecala mi przywiezc jagòd tmrc_emoticons.smile  Mam nadzieje, ze da rade tmrc_emoticons.bigsmile   Bedzie ciasto, jagodzianki, pierogi .... tmrc_emoticons.tongue tmrc_emoticons.tongue tmrc_emoticons.tongue tmrc_emoticons.tongue

Verciu moje linki też są nieaktywne tmrc_emoticons.aw nie wiem dlaczegotmrc_emoticons.aw

Chciałabym Moniko już dreptać po górach, ale niestety jeszcze tydzień w pracytmrc_emoticons.aw 

niedziela udana nawet bardzo tmrc_emoticons.smile pogoda dopisała, no było upału ale był ciepłotmrc_emoticons.smile

rano jak budzik zadzwonił byłam przekonana, że zaspałam do pracytmrc_emoticons.smile haha olśniło mnie dopiero jak jak juz sie ubierałam, że jeszcze chyba niedzieli nie byłotmrc_emoticons.smile i taka w szoku pytam Bartka "Bartek dziś jest niedziela czy poniedziałek??" Bartek zaspany podnosi głowe, przez dłuższa chwile widze, że przebudza mózg i mówi"niedziela" po czym pada na poduszke hehetmrc_emoticons.smile ale sie ucieszyłam, tmrc_emoticons.smile sytuacja do nagraniatmrc_emoticons.smile już drugi raz tak mi sie zdarzyło tmrc_emoticons.smile

Potrzebujesz odpoczynku kobietko i to szybko tmrc_emoticons.bigsmile   Oby tydzien Ci zlecial biegiem, to pojedziecie sobie troszke odsapnac tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

Witajcie wieczorkiem tmrc_emoticons.lol juz jestem w domku tmrc_emoticons.lol Krzysiu zadowolony z odwiedzin no i poszalal z psiakiem, jeszcze 10 dni i bedziemy po niego jechac. Bawi sie super, poznal fajnyh kolegow chociaz powiedzial ze juz teskni, nie dziwie sie bo 27 dni poza domem to dlugo, do tej pory jak wyjezdzal na kolonie to tylko na dwa tygodnie. Ale jest ok. Dobrze ze sie troszke ochlodzilo. Verciu wiedzial ze przyjedziemy bo trzeba to zglosic jak rodzice przyjezdzaja na wekend i zabieraja dziecko tmrc_emoticons.lol a jutro do pracy ale mamy w tygodniu jeden dzien dodatkowy na odpoczynek tmrc_emoticons.lol chce sie wybrac na jakies zakupy bo duzo juz wyprzedazy a zawsze poluje na jakies ciuszki tansze tmrc_emoticons.lol milego wieczorku i kolorowych snow tmrc_emoticons.love

15-stego masz wolne, kochanie ? U nas swieto, wiec i ja mam wolne tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party A Ty??  Tyle czasu, jak na 1-wszy raz, to dlugo dla dziecka, fakt, ale najwazniejsze, ze sie dobrze bawi tmrc_emoticons.bigsmile   Pewnie, jak wròci, to bedziecie robic szkolne zakupy? Czy juz zrobione?  U nas tez od dawna trwaja znizki letnie, dluzsze niz zwykle, bo kryzys, wiec to tak na zachete dla kupujacych. Kilka fajnych rzeczy fundnelysmy sobie z còrka tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.wink  No i pare rzeczy dla Sandro, wiadomo, jak nie kupie mu ja, to sam sobie nic nie kupi. Znam jego rozmiary lepiej, niz on sam tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.wink

Alu, cos w tym stylu wlasnie, jesli chcesz elektryczna tmrc_emoticons.smile  Mozna i reczna, zalezy od portfela, bo kosztuja, wiadomo.  Patrz zawsze, ile ma gwarancji i ewentualnie, gdzie sa punkty reklamacji, naprawy. Te maszynki u nas sa naprawde niezawodne.  Nie do zdarcia tmrc_emoticons.wink Sa i jeszcze inne marki, ale te sa naprawde najlepsze tmrc_emoticons.bigsmile   Buziaki tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

Tak Verciu 15 mamy wolny dzionek  tmrc_emoticons.lol a zakupy do szkoly robimy zawsze jeszcze w czerwcu bo wrzesien jest bardzo ciezki tmrc_emoticons.lol a tak to zawsze juz mamy lzej, w lipcu kupujemy jeszcze zeszyty, okladki i przybory szkolne a w sierpniu zaczynamy zakupy ubraniowe, buty itd. Jak bym miala kupic wszystko na raz to bym nie dala rady tmrc_emoticons.bigsmile a ksiazki kupujemy zawsze uzywane nowe sa tylko cwiczenia tmrc_emoticons.smile uciekam juz lulku bo po podrozy zasypiam. Buziaczki tmrc_emoticons.love

Veroniko - dziękuję A Ty robisz makaron czy kupujesz?

KOLOROWYCH SNÓW !   

Witajcie Kochane !

Dzien doberek  tmrc_emoticons.love brrr ale dzisiaj rano jak szlam do pracy to zmarzlam hihhi bylo tylko 10 stopni, normalnie myslalam ze termometr sie popsul. Teraz swieci sloneczko i jest 22 stopnie tmrc_emoticons.lol bardzo przyjemna pogoda tmrc_emoticons.lol milego dzionka tmrc_emoticons.lol

Kolejny tydzień czas zacząć tmrc_emoticons.smile

u nas tez zimno było rano, ale teraz jest całkiem miło tmrc_emoticons.smile

poniedziałek jakoś zleci i byle do czwartku tmrc_emoticons.lol

Witam Was Kochane póżnym wieczorkiem. tmrc_emoticons.love Nie mogłam się dziś w domu dopchać do komputera, bo mąż na nim pracował.  tmrc_emoticons.wink

Niadziela upłynęła miło na małej imprezce. Było cieplutko i nie gryzły komary. Robiliśmy ognisko , pieczonki i kiełbaski. Pychotka! Ala nie czyta!!! tmrc_emoticons.party

Dziś nowy tydzień i mocna gonitwa w biurze. Na szczęście w czwartek święto i lekki oddech.Uff  W piątek moje "dziciaki " wyjeżdżają  na urlop do Chorwacji na dwa tygonie, a potem znów szkoła i kieracik codzienny.  tmrc_emoticons.bigsmile Ja też w tym czasie dychnę, od  gotowania codziennie czegoś innego. Z mężem zjemy  to co przygotuję, bez pośpiechu. tmrc_emoticons.cooking_7

Czyta, czyta Przynajmnie będziesz miała się z czego spowiadać Cóż warte życie bez grzeszków? Przecież najprzyjemniejsze są "rozgrzeszenia"

Oj tak, Alu. tmrc_emoticons.bigsmile Odpuściłaś mi już te niedzielne? tmrc_emoticons.love Teraz pokuta! tmrc_emoticons.sad

Dzień dobry tmrc_emoticons.smile U mnie cały czas leje tmrc_emoticons.aw  dzisiaj juz od 6 w pracy, muszę nadrobić trochę żeby mieć piątek wolny  tmrc_emoticons.smile .pozdrawiam

Witajcie Sloneczka tmrc_emoticons.smile u nas tez pada od rana i jest tylko 15 stopni tmrc_emoticons.lol ale przyjemnie sie pracuje bez tych upalow i duchoty tmrc_emoticons.smile wczoraj mialam sprzatanie, pranie , prasowanie i gotowanie obiadku i tak mi zlecialo do wieczorka tmrc_emoticons.smile a dzisiaj maz mnie gdzies zabiera - nie chce powiedziec gdzie bo to ma byc niespodzianka tmrc_emoticons.lol milego dzionka tmrc_emoticons.love

tmrc_emoticons.love Witajcie Kochane Słoneczka tmrc_emoticons.love

W Szczecinie od ranan świeci słoneczko, ale jest chłodny ranek 17*C, tmrc_emoticons.love po południu ma się ocieplić tmrc_emoticons.love

zapowiadali przelotne opady

Pozdrawiam serdecznie i życzę dobrego dnia tmrc_emoticons.love   tmrc_emoticons.love

Witaj Grazynko  tmrc_emoticons.lol jak sie czujesz Sloneczko ???  tmrc_emoticons.love

Witajcie Kochane ! Umarłam wczoraj wieczorem , jeszcze takiej niespodzianki nie miałam.  Sprzątałam sobie wczoraj w kuchni i nagle dzwoni mąż około 18.30 i pyta czy jest dzisiaj jakieś święo ,mówie mu że dopiero w czwartek więc mówi iż mama dzwoniła czy jesteśmy w domu,bo koniecznie musi się z nami widzieć a od kilku dni miałam jakieś dziwne sny i oznaki ,że coś się wydarzy. Po telefonie od męża ,dzwoni do mnie teściowa i pyta co robie ? Więc mówie ,że sprzątam  a ona nic tylko,że przyjedzi na małą kawke. Nikomu nic nie mówiłam,ale właśnie takie podejrzenia miałam - przyleciał brat męża z żoną, którego nie widzieliśmy 17 lat oprócz Skypa, a Angelika nigdy nie miała z nim styczności na żywo choć jest jej chrzestnym. Łzy szczęścia i rozmowy nie miały końca - Lorena ,żona szwagra usnęła na chwile na podłodze,tak była zmęczona lotem i emocjami. Podejrzewam,że troche się żle czuła.bo nie mogła się z nami porozumieć, bo mój Zbyszek po angielsku nic,ja dużo rozumiałam,ale z mową gorzej a po hiszpańsku już wogóle. Tak mi się przewróciły plany do góry nogami,że nie wiem czy teraz coć planować,bo przylecieli na dwa tygodnie bez dzieci i chcą teraz pojeździć po rodzinie. Angelika miała cały czas łzy w oczach i nie odstępowała wujka na krok.  Jakieś dwie godzinki temu pojechali do teściowej położyć się spać,a ja już dzisiaj chyba nie będe spała z wrażenia choć chodze na rzęsach.

Pozdrawiam Was i ściskam mocno

Z tego wszystkiego się nie przywitałam po ludzku

Dzień Dobry !

Moniczko niespodzianka super. A jakie emocje i przezycia tmrc_emoticons.lol bedziecie to pamietac do konca zycia tmrc_emoticons.lol po tylu latach spotkanie to naprawde szok tmrc_emoticons.lol ale bardzo mily i pozytywny tmrc_emoticons.lol mile spedzonego czasu Wam zycze tmrc_emoticons.bigsmile aniolku tmrc_emoticons.love

Moniko, cudownie, że możesz po tylu latach gościć swoją bliską przecież Rodzinkę. My na Ciebie tutaj poczekamy. Nie przejmuj się, bądź z nimi bo więzi rodzinne są bardzo ważne w życiu.  tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love

tmrc_emoticons.love Moniczko ,ale wzruszająca niespodzianka tmrc_emoticons.love

Marzenko nabieram sił tmrc_emoticons.wink jest coraz lepiej,ale mam "zakwasy" tmrc_emoticons.wink

Dobrej nocki Słoneczka tmrc_emoticons.love   tmrc_emoticons.love   tmrc_emoticons.love

Dzien Dobry Kochane               

Witam moje Sloneczka tmrc_emoticons.lol brrrr ale rano bylo zimno tylko 8 stopni, teraz jest troszke cieplej ale chmury na niebie i malo slonca. Mnie spotkala wczoraj niespodzianka mezulek zabral mnie wieczorem do kina na Bizantium  tmrc_emoticons.lol bardzo fajny film z moim ulubionym watkiem wampirami tmrc_emoticons.lol a potem kolejna niespodzianka - nowy laptop tmrc_emoticons.lol zasnelam okolo drugiej w nocy z emocji tmrc_emoticons.lol a jeszcze wczesniej bardzo udane zakupy z wyprzedazy - kupilam sobie fajna sukienke i spodnie tmrc_emoticons.lol a dzisiaj rano wstac nie moglam tmrc_emoticons.wink ale jutro wolne wiec sie wyspie tmrc_emoticons.lol Moniczko jak tam spotkanie z rodzinka tmrc_emoticons.lol zrobilas golabki??? milego dzionka tmrc_emoticons.lol 

Miłego, słonecznego dnia

Moniko, Marzenko - ale macie emocje

Dzien dobrytmrc_emoticons.smile W Łodzi zimno więc słoneczka i ciepła wszystkimtmrc_emoticons.smile Magi cudownego masz mężulka, że Cie tak rozpieszczatmrc_emoticons.smile Bardzo fajnietmrc_emoticons.smile Moniko jak czytałam Twój wpis balam się, że będzie zły finał a tu taka niespodzianka!!!!

Witajcie kochanetmrc_emoticons.smile

Moniczko to masz czas pełen wrażeńtmrc_emoticons.smile supertmrc_emoticons.smile Marzenko pozazdrościć męża tmrc_emoticons.smile hih

Grażynko odbrze, że już czujesz lepiejtmrc_emoticons.smile w domku zawsze człowiek szybciej do siebie wracatmrc_emoticons.smile

U nas dzis chłodno i zaczął popadywać deszcz, ciesze sie, że troche sie ochłodziło przed moim urlopem, ale mam nadzieje, że nie bedzie padac tmrc_emoticons.smile o kurcze zerknełam za okno a tam nie pada tylko leje .... tmrc_emoticons.smile

Marzenko super niespodzianka ! Chyba musiałyśmy sobie czymś zasłużyć na takie emocje.!

Ja z mężem oglądam teraz mecz i czekam na dzieciaki,bo wujek z ciocią zabrali ich do centrum handlowego w Katowicach - siedzą tam już siedem godzin,  wujek chce nadrobić wsystkie lata...

Odezwe się później  . Pozdrowionka

Marzenko ja tez dzis poszalałam na wyprzedażach tmrc_emoticons.smile kupiłam 5 wetrówitmrc_emoticons.smile bo ja swetrowa dziewczynatmrc_emoticons.smile i spodnietmrc_emoticons.smile kupiłabym wiecej ale mam hamulec w potaci męża tmrc_emoticons.smile oj moża poszaleć teraz tylko trzeba mieć z czymtmrc_emoticons.smile wyprzedaże a i  tak kasa płynietmrc_emoticons.smile

jutro planuje na obiadek makaron ze szpinakiem wg przepisu anki25 tmrc_emoticons.smile zakupiki juz w lodówce, bo jutro przeciez świetotmrc_emoticons.smile ale miłotmrc_emoticons.smile taki dzień wolny w tygodniutmrc_emoticons.smile 

monika6500 wrote:

Co to jest komar ?

Za brzydkie słowa w wierszyku przepraszam To nie mojego autorstwa

A ja założyłam moskitiery na wszystkich oknach i drzwiach balkonowych i żadnego gada nie mam ;o)

Ale przez te gady to nawet długiego weekendu miec nie będę  ;o) Wszyscy chca mieć moskitiery "na wczoraj" ;o)

Wpadłam na chwilkę poczytać co tam u Was słychać ;o) Zmian tyle, że odpisać na wszystko nie sposób. Widzę, że nawet jakiś nowy konkurs jest na Przepisowni. Zamieściłyście już może jakieś przepisy w nim? Chętnie potestuję. Moja pociecha idzie od września do pierwszej klasy więc się zaczną drugie śniadania do szkoły ;o) oj... i nie tylko drugie śniadania... ;o)

U Was burze... a u mnie sucho... sucho... sucho... :o( Gdyby nie podlewanie dwa razy dziennie warzywnego ogródka to nic by nie urosło. A tak moge się pochwalić pyszną włoską cukinią z ziarenek od Verci ;o) pychota... zwłaszcza okrągła do faszerowania ;o) Już nie zamieniam jej na polskie odmiany ;o)

Właśnie kończę piec ciasteczka na jutro... upiekłam już chlebek z przepisu Magi... a jak nie zasnę nad obieranymi jabłkami... to będzie jeszcze szarlotka ;o)

Na jutro też duuużoooo lemoniady imbirowo-cytrynowej z lodem (upałów ciąg dalszy się zapowiada) i oczywiście jak to mówi mój synek "lodilodilodi" (czytać: lody) ;o)

Już niedługo będę częściej tu zaglądać i może w końcu zamieszczę nagromadzone przepisy ;o) Nie wiem jak to będzie przy tej nowej wersji Przepisowni... ale próba nie strzelba... ;o) Jak mi starczy czasu to może na konkurs jeszcze coś zdążę wymyślić zanim się skończy ;o)

Pozdrawiam Was cieplutko.

Dzień Dobry !

Elu, jak się udały urodzinki męża ? Mam nadzieje,że imprezka się udała

Najlepsze życzenia dla męża !!!

Prawda czy nie ?

Witaj Jadziu, wreszcie znalazłaś chwilke żeby się odezwać ! Czekam na Twoje nowe przepisy i mam nadzieje,że teraz po sezonie będziesz częściej do Nas zaglądała .

Pozdrawiam 

magi1 wrote:

Tak Verciu 15 mamy wolny dzionek  tmrc_emoticons.lol a zakupy do szkoly robimy zawsze jeszcze w czerwcu bo wrzesien jest bardzo ciezki tmrc_emoticons.lol a tak to zawsze juz mamy lzej, w lipcu kupujemy jeszcze zeszyty, okladki i przybory szkolne a w sierpniu zaczynamy zakupy ubraniowe, buty itd. Jak bym miala kupic wszystko na raz to bym nie dala rady tmrc_emoticons.bigsmile a ksiazki kupujemy zawsze uzywane nowe sa tylko cwiczenia tmrc_emoticons.smile uciekam juz lulku bo po podrozy zasypiam. Buziaczki tmrc_emoticons.love

Wiadomo, wszystko kosztuje tmrc_emoticons.crazy tmrc_emoticons.crazy  I ja kupowalam zawsze na raty wszystko, bo we wrzesniu byloby za ciezko. A dzieci rosna, wiec trzeba nie tylko ksiazki, ale i w ubrania zainwestowac. Niedlugo Cie chyba przerosnie Krzysiu, co? tmrc_emoticons.wink  Ile on ma wzrostu? I ile lat ? Buziaczki tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love