Przejdź do treści

Forum KROK PO KROKU

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

• Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

Vol.210

Ale CUDO!!! Czas pomyśleć o Wielkanocy  tmrc_emoticons.bigsmile   tmrc_emoticons.smile  Super Moniko, że wkleiłaś takie zdjęcie  tmrc_emoticons.smile  Jest trochę czasu, można potrenować  tmrc_emoticons.wink   tmrc_emoticons.love  Dziękuję  tmrc_emoticons.smile  

Elu masz racje do Wielkanocy jest jeszcze troszke czasu, ale dni w kalendarzu jakoś tak szybko uciekają... Mnie się też bardzo spodobał ten koszyczek

Vol.211

Vol.212

tmrc_emoticons.love Moniś piękne cudeńka  tmrc_emoticons.love

Grażynko masz racje "cudeńka" - jest na czym oko zawiesić

Vol.213

Moniś super nowe pomysły. Bardzo mi przypadł do gustu vol.211 na takie ciacha z nadzieniem, można na słono i słodko i fajny spos9b na zamknięcie ciacha  tmrc_emoticons.smile trzeba coś pomyślec. Myśle że nawet można z ciasta gotowego francuskiego lub droźdzowego. Dzięki  tmrc_emoticons.smile

GENIALNE !!!!!! Pomysłowość ludzka nie zna granic. tmrc_emoticons.bigsmile   Śliczne wszystko! Dzięki Moniczko. tmrc_emoticons.love

Vol.214

Vol.215

Vol.216

tmrc_emoticons.smile

Vol.217

Moniczko świetne pomysły, aż się chce odpalać piekarnik tmrc_emoticons.smile

Strasznie kusisz, Moniczko. Cudne tmrc_emoticons.love

Dzięki Dziewczyny !

To co odpalamy piekarniki ?

Kurcze Moniś ,żeby jeszcze wiedzieć jakie to ciasto?

monika6500 wrote:

Vol.214

Nooooo superowe kurczaki ale z czego sa zrobione?Rzecz jasna oprócz jajek ,jakaś masa ,czy ciasto ,itp....

Haniu według mnie to kurczaczki są zrobione z masy plastycznej

Wykonane z suchej mieszanki zbóż i masło orzechowe, to część zdrowego, część-słodka, a 100% zabawy. Byłoby to świetne rzemiosło jadalne dla dzieci, aby dokonać tej zimy, kiedy śnieg leci i gorączka pokładowego ustawić w. No-po prostu wymaga pieczenia wymieszać i montażu.

I choć są one mądre przekąskę dla dzieci, te szyszki czekoladowe również wyglądają bardzo szykowny i elegancki w recepcji zima wesela lub imprezy śniegu stylu. Matka Natura nie smakowały tak słodko.

Składniki

3 szklanki Chex Czekolada zbóż lub porównywalne (użyłem Czekolada Fiber Jednym zbóż)6 precel kije (użyłem grubsze patyki zanurzenie)1/2 szklanki masła orzechowego1/4 szklanki Nutella (czekolada, orzech laskowy spread)3 łyżki miękkiego masła1 szklanka cukru pudru

Krok 1wymieszać masło orzechowe, Nutella, masło i cukier puder w misce.

Krok 2Weź kij precel i kształtować niektóre mieszaniny masła orzechowego wokół niego, tworząc niewielki kształt stożka.

Krok 3Za pomocą końcówki precla do uchwytu trzymać go stały, rozpocząć wstawianie kawałków zbóż do mieszaniny masła orzechowego w symetryczny wzór wokół kija. Dodać kawałki zbożowe, rozłożenie ich na przesuwanie w górę, aż pojawi się u góry.

Krok 4Cut niektórych kawałków zbożowych na trójkąty i dodać tych na górze (jak większość skale pinecone coraz mniejsze pod koniec).

Krok 5Jeśli szyszka jest coraz zbyt wysoki (mój były), odciąć górną część precla i dodać kupa mieszaniny masła orzechowego na okładce. Włóż jeszcze kilka sztuk trójkąt zboża do góry pinecone.

Krok 6Posypać cukrem pudrem dla "śnieżny" efektu.

Jajka barwione jedwabiu Wielkanoc jest tuż za rogiem Teraz, to jest mój sposób korzystania z Varoma i Thermomix:     Składniki: Surowe jajka (w temperaturze pokojowej)100% jedwab Krawaty - podszewka usuniętePrzędza  Olej     Metodatmrc_emoticons.tongueocięte  w kawałki jedwab, duży wystarczy na pokrycie jednego jaja i zwilżyć je wodąOwinąć jedwabny-prawą / drukowania skierowaną-z przędzy wokół jajMiejsce w Varoma, dodać 800 ml wody w misce i TM-pary dla 2o min / Varoma / prędkości 1Opłukać pod zimną wodą i usunąć z chłodzonych jaj jedwabiuWytrzyj je-nabłyszczaj jaja- olej kokosowym lub innego rodzaju olejem

Vol.218

Vol.219

Vol.220

Vol.221

Vol.222

Vol.223

Fajna alternatywa dla Wszystkich, którzy nie posiadają foremki

tmrc_emoticons.love Super  tmrc_emoticons.love

Vol.224

Vol.225

Vol.226

Vol.227

Vol.228

Vol.229

Vol.230

Vol.231

Vol.232

Vol.233

Vol.234

Vol.235

Vol.236

tmrc_emoticons.love Moniczko,wspaniałe i orginalne ciasta ( i nie tylko ) można wyczarować tmrc_emoticons.love

Masz rację Grażynko

- wyczarować można różności i w dodatku smaczne

Vol.237

Vol.238

Vol.239

Vol.240

tmrc_emoticons.love WOW, ale zabawa  tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.love