Tu jesteś:
4
Składniki
0 porcja/porcje/porcji
sama żurawina
- 1000 g świeżej żurawiny
- 400 g brązowego cukru
żurawina z jabkami
- 500 g świeżej żurawiny
- 1000 g świeżych jabłek
- 200 g brązowego cukru
- cynamon do smaku, 0,5 płaskiej łyżeczki
- sok z połówki cytryny
żurawina z gruszkami
- 500 g świeżej żurawiny
- 1000 g świeżych gruszek
- 200 g cukru brązowego
- 3-5 gożdziki opcjonalnie
żurawina z pomarańczą
- kolędra do smaku, 1 łyżeczka
- 1 płaskiej łyżeczki soli
- 250 g cukru brązowego
- 2 pomarańcze
- 500 g świeżej żurawiny
-
6
20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
Żurawina do mięs i nie tylko
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Żurawinę wlewamy do słoiczków i zakręcamy na gorąco. Odwracamy słoiczki i pozostawiamy do ostygnięcia.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzWspaniała konfitura! Polecam ten przepis
Wspaniała konfitura! Polecam ten przepis
Właśnie wstawiłam moją żurawinkę, jestem...
Właśnie wstawiłam moją żurawinkę, jestem ciekawa jaka wyjdzie
A bez żadnej wody się nic nie przypali... ?
Właśnie zrobiłam i mimo,że
Właśnie zrobiłam i mimo,że zamroziłam żurawinę wcześniej i tak ma gorzkawy smak.Taki już chyba jej urok
Bardzo smaczna żurawinka jako dodatek.
(Brak tematu)
Żeby uniknąć gorzkiego smaku
Żeby uniknąć gorzkiego smaku żurawiny trzeba ją koniecznie zamrozić. Ja tego nie zrobiłam i niestety wyszła mi gorzką konfitura. Reszta przepisu rewelacyjna! !
Z 500 g to pewnie jeden
Z 500 g to pewnie jeden słoiczek 200ml wychodzi?
Dziękuję. Jest pyszne.
Dziękuję. Jest pyszne. Polecam na zdrowie
poczekam na żurawinę i zrobię
poczekam na żurawinę i zrobię
Dziękuję Grażynko. Bedzie co
Dziękuję Grażynko. Bedzie co jeść. Troszkę tych słoiczków zrobiłam
Jestem Agata
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.
Antoine de Saint-Exupéry
Dziękuję Agatko za przepisy