Składniki
0 porcja/porcje/porcji
MASŁO
- 2 ząbki CZOSNKU MAŁE
- 1/2 łyżeczki soli
- 20 g zielonych oliwek, bez pestek
- 2 szczypty pieprzu mielonego
- 130 g masła, miękkiego, w kawałkach
- 20 g suszonych pomidorów w oleju, odsączonych z zalewy
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
1. Do "Blokada naczynia miksującego" włożyć pomidory, rozdrobnić 3 sek/obr.8. Zgarnać kopystka na dno naczynia
2. dodać oliwki, czosnek, przyprawy, rozdrobnić 5sek/obr.5
3.Dodac masło, wymieszać 20sek/obr.4
MASŁA
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Masło można zrobić w TM ze śmietanki kremowej 30% 9w woreczkach), przepis w ksiażce "Radość gotowania"
To masło włoskie świetnie smakuje z chlebkami śródziemnomorskimi albo jako dodatek do grillowanych potraw.
SMACZNEGO
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedza jakby dodać trochę bazylii
a jakby dodać trochę bazylii i rozmarynu? To być może fantazje, ale przepis jest wyśmienity.polecam
Przepyszne masełko. Polecam
Przepyszne masełko. Polecam wszystkim
Jest i zdjecie, pycha :p
Jest i zdjecie, pycha
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Gabrysiu dziekuję za przepis
Gabrysiu dziekuję za przepis na pyszne masełko