3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

SER TOPIONY


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

SKŁADNIKI

  • 100 gramów masła
  • 1 litra mleka 3.2 %
  • 2 jajka cale
  • 2 czubate łyżki kwaśnej 18 % śmietany
  • 1 płaskiej łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 płaskiej łyżeczki soli
  • 1000 gramów twarogu tłustego
5

Przygotowanie

    Baza- ser śmietankowy
  1. Do Zablokowany wlać mleko i podgrzewać 6min/90 st.C/obr 2.

    Dodać pokruszony twaróg i podgrzewać 6 min/90 st.C/obr 2.

    Przecedzić twaróg przez gęste sito. 

    W nieumytym naczyniu roztopić masło 30 sek/70 st.C/obr 1.

    Dodać twaróg i podgrzewać 6 min/ 80 st.C/obr 3-4.

    Podczas smażenia dodać roztrzepane jajka ze śmietaną+ sól+ sodę.

    Przelać szybko do naczynia posmarowanego olejem.

     

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Można zrobić wersję dietetyczną z chudego twarogu, 2 % mleka i 12% śmietany.

Można też zrobić różne smaki.

Prędzej trzeba przygotować drobno pokrojone składniki np. szynka, papryka, zioła, pieprz itp.

Trzeba tez mieć przygotowane- posmarowane olejem naczynia.

PAMIĘTAJ, że ser szybko zastyga! W związku z tym szybko mieszaj z dodatkami.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Kolejny raz zrobiłam z

    Zgłoszony przez Dorota Krk na marca 6, 2015 at 19:49.

    Kolejny raz zrobiłam z kminkiem i jeszcze lepszy ,tak się cieszę że te smaki z dzieciństwa wróciły.

    Teraz robię z suszonymi pomidorami tmrc_emoticons.) zobaczym jaki będzie Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzielę się moimi uwagami

    Zgłoszony przez Dorota Krk na stycznia 16, 2015 at 15:19.

    Dzielę się moimi uwagami tmrc_emoticons.)

    Zrobiłam z połowy porcji ale dałam 2 jajaka przez pomyłke -konsystencja super.

    Ja dodałam kminek bo chciałam przywołać smaki z dzieciństwa

    Trochę mało soli ( 1/2 łyżeczki) ale to kwestia gustu

    Zamiast śmietany dałam Grecki Jogurt

    Całość super ,wariacji z dodawaniem np kminku może być wiele ! Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Warto spróbować ten ser

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na listopada 3, 2013 at 19:26.

    Warto spróbować ten ser topiony. POLECAM. Lidka tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="tmrc_emoticons.)" width="19" height="19">

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • No właśnie to my decydujemy

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na listopada 3, 2013 at 19:25.

    No właśnie to my decydujemy jaki składnik dodajemy. Jest wiele możliwości. POZDRAWIAM.tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" src="http://przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="tmrc_emoticons.)" width="19" height="19">

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Z dodatków można spróbować

    Zgłoszony przez JoanMo na października 7, 2013 at 08:04.

    Z dodatków można spróbować też rzodkiewkę, szczypiorek, pietruszkę i... wszystko inne co przyjdzie do głowy tmrc_emoticons.) Super przepis!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja wylewam do naczynia

    Zgłoszony przez kokolidek na października 4, 2013 at 21:48.

    Ja wylewam do naczynia wyłożonego folią spożywczą - polecam. Mój ser robię z podobnego przepisu http://www.przepisownia.pl/przepisy/ser-z%C3%B3%C5%82ty/445691

    Wypróbuję też Twój przepis.Big Smile" alt="Big Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/bigsmile.png" width="19" height="19">

    Pozdr. Ala                   Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze