Tu jesteś:
4
Składniki
Ser zółty
- 1000 g mleka pełnotłustego, 3,2%
- 1000 g twarogu tłustego, pokruszonego na małe kawałki
- 100 g masła
- 1 łyżeczek soli
- 1 łyżeczek Sody spożywczej
- 2 jajka
- 100 g gęstej śmietany, minimum 18%
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
1.Do naczynia miksującego wlać mleko, gotować 7 min/90 C/obr.2.
2.Dodać twaróg, gotować 7mon/90C/obr.2, odcedzić przez koszyczek.
3.Nie należy myć naczynia miksującego.
4.Do naczynia miksującego włożyć masło, podgrzewać 3mon/50C/obr.2.
5.Dodać odcedzony ser, podgrzewać 7min/90C/obr.2.
6.Dodać pozostałe składniki,podgrzewać 7min/90C/obr.2,przelać do pojemników, odstawić do ostygnięcia i wstawić do lodówki
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzWitam wlasnie robe ser z
Witam
wlasnie robe ser z przepisu, mam pyt cos da sie zrobic z plynu ktory zostaje po odcedzeniu ?
Serek bardzo dobry,
Serek bardzo dobry, aczkolwiek nie do końca jest to ser żółty, ma lekko zwartą konsystencję, ale dosć grudkowatą. (zrobiłam z połowy porcji)Ogólnie jednak polecam, warto spróbować.
Robiłam ten serek i jest
Robiłam ten serek i jest bardzo dobry,wszyscy się zajadają i szybko znika
Bardzo dobry serek własnej
Bardzo dobry serek własnej roboty ,polecam
W smaku pyszny ale wygląda
W smaku pyszny ale wygląda jak serek wiejski
Zrobiłam 2 raz, coś
Zrobiłam 2 raz, coś pomiędzy topionym a żółtym, smaczny. Dzieciom też smakuje, będę robiła częściej
:love:przepyszny ten ser
przepyszny ten ser ,pozdrawiam
Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa
Przepis dodany do
Przepis dodany do wypróbowania Pozdrawiam
Przepis dodany do
Przepis dodany do wypróbowania Pozdrawiam
Lecę po twaróg, bo rodzina
Lecę po twaróg, bo rodzina krzyczy: jeszcze sera !!!
Pozdr. Ala Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich
Bardzo dziękuję za przepis -
Bardzo dziękuję za przepis - wypróbowany, pyszny , polecam.
Zrobiłam z połowy składników, bo miałam 0,5 kg twarogu i nie wiedziałam co z niego zrobić, gdyż mi się plany zmieniły.
Pozdr. Ala Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich
Serek zrobiłam, jest w
[[wysiwyg_imageupload:639:]][[wysiwyg_imageupload:640:]]Serek zrobiłam, jest w książce - Przedstawiciele polecają ser jest pyszny i jest podobny do serka topionego, chociaż konsystencja jest bardziej zwarta, ja dodałam jeszcze łyżeczkę oregano zmieszanego z bazylią i łyżeczkę przyprawy pomidory suszone z bazylią i czosnkiem, pychotki, polecam. Zamieszczam zdjęcie
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
zapisuje ser do wypróbowania
zapisuje ser do wypróbowania
Serek pyszny - cała moja
Serek pyszny - cała moja rodzina zajada się tym serkiem - POLECAM
Ser jest przepyszny. Ja
Ser jest przepyszny. Ja pierwszy raz zrobiłam z połowy porcji, bo przestraszyłam się tych dużych ilości składników. Ale nie wychodzi tak dużo i z tej połowy porcji wyszło mi pełne pudełko 0,5 kg po margarynie. Zastanawiam się tylko nad temperaturą, bo moja przedstawicielka przy sprzedaży powiedziała mi, żeby mleko nie podgrzewać więcej niż w temp. 80C, bo traci swoją wartość. Ja oczywiście zrobiłam ser zgodnie z przepisem, ale czy słyszałyście może coś o tej temperaturze, no i czy wtedy ser wyjdzie nadal taki pyszny?
Witam, ten serek jest
Witam,
ten serek jest przepyszny i wszystkim polecam, wbrew pozorom nie wychodzi sera zbyt wiele, więc nie polecalabym robienia z połowy porcji
Ja też poproszę o wiecej
Ja też poproszę o wiecej informcji Zdjęcia proszę no dobra błagam!!!! Jak to smakuje?
pandziksa
Jestem pod wrażeniem!:O Nie
Jestem pod wrażeniem!:O Nie myslałam, że można też zrobić żółty ser! To chyba jest duża porcja? Można z połowy? Jak długo można go przechowywac w lodówce? Dodaj zdjęcie, proszę.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"