3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ser paneer - indyjski


Wydrukuj:
4

Składniki

Ser paneer - indyjski

  • 1 litra mleka, 1 litr mleka 3,2% tłuste
  • 30 g soku z cytryny
  • 1 szczypty soli
5

Przygotowanie

    Ser paneer - indyjski
  1. 1 litr mleka 3,2% wlewam doBlokada naczynia miksującego i nastawiam 25minut/90stopni/ obe 3
    po tym czasie dodaję sczyptę soli i 30 gr soku z cytryny nastawiam 1 min/obr.3.
    Wyciągam koszyczek wykładam gazą lub tetrą i wkładam do garnka lub jakiegoś półmiska i przelewam zawartość odzielając ser od serwatki. Można dla większej ilości sera proporcjonalnie zwiększyć ilości. Po ostygnięciu przekładam do pojemnika i wsadzam do lodówki.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy