Tu jesteś:
4
Składniki
Ser paneer - indyjski
- 1 litra mleka, 1 litr mleka 3,2% tłuste
- 30 g soku z cytryny
- 1 szczypty soli
5
Przygotowanie
- 1 litr mleka 3,2% wlewam do
"Blokada naczynia miksującego" i nastawiam 25minut/90stopni/ obe 3
po tym czasie dodaję sczyptę soli i 30 gr soku z cytryny nastawiam 1 min/obr.3.
Wyciągam koszyczek wykładam gazą lub tetrą i wkładam do garnka lub jakiegoś półmiska i przelewam zawartość odzielając ser od serwatki. Można dla większej ilości sera proporcjonalnie zwiększyć ilości. Po ostygnięciu przekładam do pojemnika i wsadzam do lodówki.
Ser paneer - indyjski
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz