Tu jesteś:
4
Składniki
1 słoik/słoiki/słoików
Pasta czosnkowa do chleba
- 250 g ząbków czosnku, świeży
- 1 łyżeczki soli
- 1 łyżeczki sok z cytryn
- 30 g oliwy z oliwek
-
6
5min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć 250 g czosnku, dodać 1 łyżeczkę soli, 1 łyżeczkę soku z cytryny i 30 g oliwy
- Uruchomić funkcję turbo: 1 sekunda/Turbo.
Czynność powtórzyć 3 razy - Kopystką zgarnąć wszystko na dno naczynia miksującego i zmiksować jeszcze 10 sek./obroty 10.
- Pastę przełożyć do wyparzonego słoika. Polać łyżeczką oliwy, zakręcić o schować do lodówki. Tak przechowywana może stsc kilka tygodni.
Używać do kanapek, grzanek, masła czosnkowego, marynat, sosów, zup itp.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz