3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Mój przepis na buraczki


Wydrukuj:
4

Składniki

buraczki

  • 4 braki
  • 50 gramów mas ła
  • soli
  • pieprz czarny
  • śmietana lub jogurt
  • sok z cytryny
  • cukier do smaku
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Buraczki obieram, kroję na małe kawałki wkładam do TM31 i miksuję na miazgę i mnie było to 15 sec. obroty 8-9

    dodaję masło, sól, pieprz troszkę cukru do smaku i gotuję około 20 min temp. 100 stopni.

    Po tym czasie dodaję śmietenę i sok z cytryny (ok. 1/2 miarki)  i razem miksuję podgrzewam do temp. 80 stponi i gotowe. Jest to sama esencja buraczna, są smaczne i nie wygotowane.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Zgadzam się ,jedyny taki dla

    Zgłoszony przez kowaleczka na czerwca 27, 2015 at 19:39.

    Zgadzam się ,jedyny taki dla leniwych tmrc_emoticons.-) Tylko szkoda, że nie jest dokładniejszy. Jako osoba początkująca w kuchni i z termomiksem ciężko mi czasem przyprawić prawidłowo daniatmrc_emoticons.;-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję dziewczynki cieszę

    Zgłoszony przez krzysia1 na października 5, 2014 at 16:09.

    Dziękuję dziewczynki cieszę że Wam smakuje, a co do buraczków na zimę to tego przepisu nie próbowałam dawać do słoika, sprawdzę i wam powiem.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pyszne

    Zgłoszony przez wiola77712 na października 5, 2014 at 10:08.

    pyszne tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Fantastyczne! Wreszcie

    Zgłoszony przez SHARIKA na października 2, 2014 at 11:44.

    Fantastyczne! Wreszcie przepis bez gotowania burakow w wodzie! Dziekuje!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A czy tak wykonane buraczki

    Zgłoszony przez kasianiki na września 9, 2014 at 13:24.

    A czy tak wykonane buraczki można włożyć do słoika i zapasteryzować? Chciałabym takimi pysznościami delektować się zimą tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Miało być   BURAKI a nie

    Zgłoszony przez krzysia1 na listopada 29, 2011 at 16:28.

    Miało być   BURAKI a nie braki Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze