Czas przygotowania
                                0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     -- 
                                     -- 
                                
                            Poziom
                                --
                            Składniki
buraczki
- 4 braki
 - 50 gramów mas ła
 - soli
 - pieprz czarny
 - śmietana lub jogurt
 - sok z cytryny
 - cukier do smaku
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Buraczki obieram, kroję na małe kawałki wkładam do TM31 i miksuję na miazgę i mnie było to 15 sec. obroty 8-9
dodaję masło, sól, pieprz troszkę cukru do smaku i gotuję około 20 min temp. 100 stopni.
Po tym czasie dodaję śmietenę i sok z cytryny (ok. 1/2 miarki) i razem miksuję podgrzewam do temp. 80 stponi i gotowe. Jest to sama esencja buraczna, są smaczne i nie wygotowane.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
Zgadzam się ,jedyny taki dla leniwych
 Tylko szkoda, że nie jest dokładniejszy. Jako osoba początkująca w kuchni i z termomiksem ciężko mi czasem przyprawić prawidłowo dania
Dziękuję dziewczynki cieszę że Wam smakuje, a co do buraczków na zimę to tego przepisu nie próbowałam dawać do słoika, sprawdzę i wam powiem.
pyszne
Fantastyczne! Wreszcie przepis bez gotowania burakow w wodzie! Dziekuje!!!
A czy tak wykonane buraczki można włożyć do słoika i zapasteryzować? Chciałabym takimi pysznościami delektować się zimą
Miało być BURAKI a nie braki