Składniki
1 porcja/porcje/porcji
*
- 0,5 litra śmietanki kremówki 30-36%
- 1 szczypty soli, do smaku
- koperek świeży lub mrożony, wedle uznania, ok. połowy pęczka
- czosnek świeży, wedle uznania, ok. 2-3 ząbków
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Założyć motylek. Do naczynia miksującego wlać śmietanę, ubijać około 2 - 3 min/ obr. 4. Masło jest gotowe gdy zaczyna obijać się o ściany tm. Zawartość naczynia miksującego wylać na koszyczek, odcedzając maślankę. Masło przepłukać pod zimną wodą i podrzucając uformować osełkę. Do masła dodać drobno posiekany koperek, przeciśnięty przez praskę czosnek i sól. Dokładnie wymieszać przy pomocy widelca. Schłodzić w lodówce.* Można również sól, koperek i czosnek dodać od razu do kremówki, wtedy uzyskamy również smakową maślankę.
*Do masełka można dodać np. pietruszkę, bazylię lub inne zioła!
Przygotowanie
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzProporcje w przepisie jak
Proporcje w przepisie jak najbardziej ok. Moja propozycja jest jednak taka, zeby przed wlaniem smietany posiekac czosnek i zioła w naczyniu miksujacym. A pozniej wlac smietane i wszystko razem zmiksowac, tak jak w przepisie. W ten sposob unikniemy dodatkowej pracy i brudzenia naczyn. Tak zrobiłam i maslo wyszlo bardzo dobre w smaku