3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Masło czosnkowe z koperkiem


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

*

  • 0,5 litra śmietanki kremówki 30-36%
  • 1 szczypty soli, do smaku
  • koperek świeży lub mrożony, wedle uznania, ok. połowy pęczka
  • czosnek świeży, wedle uznania, ok. 2-3 ząbków
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

    Przygotowanie
  1. Założyć motylek. Do naczynia miksującego wlać śmietanę, ubijać około 2 - 3 min/ obr. 4. Masło jest gotowe gdy zaczyna obijać się o ściany tm. Zawartość naczynia miksującego wylać na koszyczek, odcedzając maślankę. Masło przepłukać pod zimną wodą i podrzucając uformować osełkę. Do masła dodać drobno posiekany koperek, przeciśnięty przez praskę czosnek i sól. Dokładnie wymieszać przy pomocy widelca. Schłodzić w lodówce.* Można również sól, koperek i czosnek dodać od razu do kremówki, wtedy uzyskamy również smakową maślankę.

    *Do masełka można dodać np. pietruszkę, bazylię lub inne zioła!

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Proporcje w przepisie jak

    Zgłoszony przez Hubabuba na lipca 17, 2016 at 12:13.

    Proporcje w przepisie jak najbardziej ok. Moja propozycja jest jednak taka, zeby przed wlaniem smietany posiekac czosnek i zioła w naczyniu miksujacym. A pozniej wlac smietane i wszystko razem zmiksowac,  tak jak w przepisie. W ten sposob unikniemy dodatkowej pracy i brudzenia naczyn. Tak zrobiłam i maslo wyszlo bardzo dobre w smaku tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze