3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Majonez wegański (na surowo)


Wydrukuj:
4

Składniki

200 g

Majonez wegański (na surowo)

  • 200 g orzechów nerkowca, Zalać wodą odstawić na 5-6h. Po tym czasie odlać wodę, wypłukać i wrzucić do TM dodając:
  • 4 łyżki niepasteryzowanego octu jabłkowego
  • 3 łyżki sosu sojowego naturalnie fermentowanego
  • 6 łyżek oleju tłocznego na zimno
  • 1 łyżki syropu z agawy
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 2-3 szczypty soli, pieprzu
  • 200 g wody
5

Przygotowanie

    Majonez wegański
  1. Wszystko razem miksujemy w Closed lid2-3 min/obr. 10 stopniowo dolewając wodę aż do uzyskania konsystencji majonezu.
    Przechowujemy w lodówce do 10 dni w szczelnie zamykanym słoiku.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Można wcześniej zmiksować wszystkie produkty a potem dolać wody i wymieszać.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy