3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Majonez wegański (na surowo)


Wydrukuj:
4

Składniki

200 g

Majonez wegański (na surowo)

  • 200 g orzechów nerkowca, Zalać wodą odstawić na 5-6h. Po tym czasie odlać wodę, wypłukać i wrzucić do TM dodając:
  • 4 łyżki niepasteryzowanego octu jabłkowego
  • 3 łyżki sosu sojowego naturalnie fermentowanego
  • 6 łyżek oleju tłocznego na zimno
  • 1 łyżki syropu z agawy
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 2-3 szczypty soli, pieprzu
  • 200 g wody
  • 6
    3min
    Czas całkowity 3min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Majonez wegański
  1. Wszystko razem miksujemy w Blokada naczynia miksującego2-3 min/obr. 10 stopniowo dolewając wodę aż do uzyskania konsystencji majonezu.
    Przechowujemy w lodówce do 10 dni w szczelnie zamykanym słoiku.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Można wcześniej zmiksować wszystkie produkty a potem dolać wody i wymieszać.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy