Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Kopytka z pieczona dynia piżmowa (butternut)
- 500 g dynia, Upieczona, zblendowana na puree
- 500 g ziemniaki, Mączyste, ugotowane dzień wcześniej, schłodzone w lodowce
- 400 g mąka pszenna
- 1 jajko
- 1 łyżeczki soli
-
6
20h 0min
Czas całkowity 20h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym! -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- 1. Do
włożyć 500g ziemniaków ugotowanych dnia poprzedniego, zmiksować 4 razy 1s/TURBO
2. Dodać pozostałe składniki i mieszać przy pomocy kopystki 30sek/3
3. Ciasto przełożyć na poruszony mąka blat, odcinać małe porcje, zwijać w rulonik i odkrajac ostrym nożem kluseczki
4. Kluski górować w osolonym wrzątku przez 1 min od wypłynięcia
Kopytka
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz