3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kopytka z pieczona dynia piżmowa (butternut)


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Kopytka z pieczona dynia piżmowa (butternut)

  • 500 g dynia, Upieczona, zblendowana na puree
  • 500 g ziemniaki, Mączyste, ugotowane dzień wcześniej, schłodzone w lodowce
  • 400 g mąka pszenna
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczki soli
  • 6
    20h 0min
    Czas całkowity 20h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    Kopytka
  1. 1. Do Closed lid włożyć 500g ziemniaków ugotowanych dnia poprzedniego, zmiksować 4 razy 1s/TURBO
    2. Dodać pozostałe składniki i mieszać przy pomocy kopystki 30sek/Counter-clockwise operation3
    3. Ciasto przełożyć na poruszony mąka blat, odcinać małe porcje, zwijać w rulonik i odkrajac ostrym nożem kluseczki
    4. Kluski górować w osolonym wrzątku przez 1 min od wypłynięcia
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy