Tu jesteś:
4
Składniki
1 porcja/porcje/porcji
keks warzywno-miesno-serowy
- 6 jajek
- 150 g mąka
- 4 łyżki oleju, (ja dałam oliwę z oliwek)
- 1/2 torebki proszku do pieczenia, (cala ma 15g)
- olivki czarne. zielone, (opcjonalnie)
- 1/2 papryki czeronej
- 1/2 papryki zielonej
- 1/2 papryki żółtej
- 200 g sera, (np. Gouda)
- 200 g pieczarek
- 125 boczku, (pokrojony kostki)
- sól, pieprz
-
6
1h 0min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Ustawiamy piekarnik na 190°
W "Blokada naczynia miksującego" zakladamy motylek i umieszczamy jajka 5 min / obr4 , sprawdzamy czy jajka ubily sie w puszysta mase powiekszajac swoja objetosc 3 krotnie (jezeli jeszcze nie to ubijamy nadal) po ubiciu przekladamy do innego naczynia dodajemy przesiana make, olej, proszek do pieczenia, boczeki.
Do "Blokada naczynia miksującego" wkladamy ser i warzywa pokrojone na kwadraty - 8-10 sek / obr 4, dodajemy do miski i wszystkie skladniki delikatnie mieszamy lyzka
Wszystko wylewamy no natluszczonej keksowki pieczemy 45-50 min / 190°, po upieczeniu uchylamy lekko piekarnik na 15 min aby ostyglo, wykladamy na siatke
SMACZNEGO
keks.......
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz