Tu jesteś:
4
Składniki
1 porcja/porcje/porcji
Ciasto na pizzę - idealne
- 120 g mąka pszenna, typ 00
- 60/65 g zimna woda
- 3 g drożdże świeże
- 3 g soli
- 5 g oliwy z oliwek
-
6
2h 15min
Czas całkowity 2h 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
-
9
5
Przygotowanie
- Dużą miskę obsypać delikatnie mąką
- Do naczynia miksującego wlać wodę, drożdże, makę, oliwę i sól. Wymieszać 30 s/obr.5
- Wyrobić Ciasto
"Ciasto" /5 min.
- Przełożyć ciasto do przygotowanej wcześniej miski i uformować kulę. Przykryć folią spożywczą, odstawić na 2 godziny. Przy formowaniu koła pamiętać aby delikatnie uciskć ciasto.
Sposób przygotowania
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzMąka typu 00 hmm...
Mąka typu 00 hmm...