Tu jesteś:
4
Składniki
1 porcja/porcje/porcji
UKRAIŃSKA CHAŁWA SŁONECZNIKOWA
- 250 g słonecznika łuskanego, uprażonego na patelni
- 75 g cukru trzcinowego
- 4 łyżki wody
- 1 łyżki oleju
- 1 łyżeczki ekstraktu z wanilii
- 1/4 łyżeczki soli
-
6
25min
Czas całkowity 25minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego dodać wszystkie składniki oprócz słonecznika. 2min/100st./2obr.
- Dodać uprażony,ostudzony słonecznik 15s/7obr. Zgarnąć masę kopystką na dno naczynia miksującego i powtórzyć 15s/7obr.
- Gotową masę przełożyć do małego pojemnika , mocno ugnieść , schłodzić w lodówce,a następnie jeść Przechowywać do 1 miesiąca w lodówce.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Oryginalny przepis pochodzi ze strony jadlonomia.pl
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz