3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

UKRAIŃSKA CHAŁWA SŁONECZNIKOWA-JADŁONOMIA Marta Dymek


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

UKRAIŃSKA CHAŁWA SŁONECZNIKOWA

  • 250 g słonecznika łuskanego, uprażonego na patelni
  • 75 g cukru trzcinowego
  • 4 łyżki wody
  • 1 łyżki oleju
  • 1 łyżeczki ekstraktu z wanilii
  • 1/4 łyżeczki soli
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego dodać wszystkie składniki oprócz słonecznika. 2min/100st./2obr.
  2. Dodać uprażony,ostudzony słonecznik 15s/7obr. Zgarnąć masę kopystką na dno naczynia miksującego i powtórzyć 15s/7obr.
  3. Gotową masę przełożyć do małego pojemnika , mocno ugnieść , schłodzić w lodówce,a następnie jeść tmrc_emoticons.) Przechowywać do 1 miesiąca w lodówce.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Miarka MT
    Miarka MT
    kup teraz
11

Porady

Oryginalny przepis pochodzi ze strony jadlonomia.pl


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy