3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

pudding jaglany (wegańska "panna cotta")


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

p u d d i n g

  • 150 g kaszy jaglanej
  • 600 g wody
  • szczypta soli
  • 2 łyżki syropu z agawy
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 6
    21min
    Czas całkowity 21min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. 1. kaszę jaglaną przepłukać kilka razy ciepłą wodą, zalać na 4 min wrzątkiem i ponownie kilka razy przepłukać pod bieżącą, ciepłą wodą. ugotować wg automatycznego przepisu na gotowanie ryżu

    2. dodać syrop z agawy, zmiksować 1min/obr10

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

puddng natychmiast przelać do szklanek. szklanki szczelnie owinąć folią spożywczą

starać się zachować jednakową ilość w każdej ze szklanek

po ostudzeniu okolić lekko brzegi nożem bez ząbków i wyłożyć na talerze

podawać z musem z malin, z jeżyn, z truskawek, z konfiturami lub ze świeżymi owocami

przechowywać w lodówce

 

wartość energetyczna na porcję : około 170 kcal

koszt całego dania : około 8 zł

 

smacznego tmrc_emoticons.)

 


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Kiedy dać te 2 łyżki oleju

    Zgłoszony przez Maksia na września 26, 2016 at 21:36.

    Kiedy dać te 2 łyżki oleju kokosowego? Podejrzewam, że przed miksowaniem?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mac napisał: Witam,robiłam

    Zgłoszony przez wiesia w na kwietnia 13, 2016 at 18:51.

    Mac

    Witam,robiłam już drugi raz,ale ponownie wyszedl mi strasznie gęsty czy tak ma być?Czy miksować trzeba razem z wodą?

    witaj, 

    miksować należy wszystko co jest w naczyniu po ugotowaniu. jeśli jednak wychodzi za gęsty, to można dodać więcej wody, lub mleko roślinne. gęstość zależy tylko od ilości wody. proszę spróbować zwiększyć wodę o połowę, ale pudding nie stężeje wtedy do takiej konsytencji, jak na zdjęciu szybciej niż następnego dnia ...

    czekam na wieści jak poszło  tmrc_emoticons.)

     

    wiesia w 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam,robiłam już drugi

    Zgłoszony przez Mac na lutego 19, 2016 at 15:55.

    Witam,robiłam już drugi raz,ale ponownie wyszedl mi strasznie gęsty czy tak ma być?Czy miksować trzeba razem z wodą?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • cieszę się bardzo 

    Zgłoszony przez wiesia w na stycznia 27, 2016 at 16:46.

    cieszę się bardzo  tmrc_emoticons.)

    wiesia w 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pycha:)

    Zgłoszony przez Benek na grudnia 8, 2015 at 15:16.

    Pychatmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • witam, proszę o wybaczenie

    Zgłoszony przez wiesia w na sierpnia 23, 2015 at 18:15.

    witam,

    proszę o wybaczenie tmrc_emoticons.)  niedopatrzenie / zapomnienie ...

    najlepiej gotować na wodzie. proszę wypróbować i ocenić.

    smacznego

    wiesia w 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • a z czym  to ugotować ?

    Zgłoszony przez anet5 na sierpnia 23, 2015 at 09:05.

    a z czym  to ugotować ? jakieś mleko ,woda ?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • witam, syrop z agawy można

    Zgłoszony przez wiesia w na sierpnia 22, 2015 at 16:46.

    witam, syrop z agawy można zastąpić syropem klonowym, miodem, bądż zwykłym cukrem. każdorazowo taka sama ilość.

    smacznego  tmrc_emoticons.)

    pozdrawiam

    wiesia w 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • czy syrop z agawy mozna czymś

    Zgłoszony przez agjan2 na sierpnia 22, 2015 at 06:43.

    czy syrop z agawy mozna czymś zastąpić?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze